Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Tuvinās Grieķijas defolts

Tieši Grieķija ievadīja eirozonas parādu krīzi, un arī šobrīd šī valsts ir viens no lielākajiem rūpju bērniem reģiona ekonomiskajai un finanšu stabilitātei - Grieķijas faktors var pārtraukt Eiropas akciju uzvaras gājienu, otrdien, 21.aprīlī, vēsta laikraksts Dienas Bizness.Grieķijai jau tuvākajā laikā ir jāspēj atslēgt starptautiskā aizdevuma kārtējo naudas piešprici, bet atslēga ir jau agrāk doto solījumu piepildīšana un tālāku reformu veikšana, kam savukārt šajā valstī trūkst politiskās gribas.

Rezultātā starptautisko aizdevēju sarunas ar Grieķiju notiek pārāk lēni, lai gan valstij nauda nepieciešama faktiski nekavējoties, raksta Dienas Bizness.Jāteic, ka, Grieķijas drāmai turpinoties, samērā būtiski pamainījies arī lielas daļas finanšu tirgus dalībnieku bāzes scenārijs saistībā ar to, kāda būs šīs valsts nākotne. Vēl nesen lielākā daļa spriedumu bija par to, vai šī valsts izstāsies no eirozonas, bet tagad arvien vairāk tiek runāts par to, kad tas varētu notikt. Tādējādi samērā atklāti tiek jau spriests par Grieķijas defolta un izstāšanās no eirozonas ietekmes mazināšanu uz pārējo reģiona tautsaimniecību.Jebkurā gadījumā, vismaz pašlaik, šķiet, nostiprinās viedoklis, ka situācija Grieķijas krīzes ziņā, pirms tā kļūs cerīgāka, būs krietni drūmāka. Kā galējais termiņš, kad Grieķijai jāsaņem papildu nauda, tiek minēts 11.maijs (Grieķijai 12.maijā Starptautiskajam Valūtas fondam (SVF) būtu jāatdod 780 miljoni eiro un jāspēj izmaksāt algas valdības darbiniekiem un pensijas).Valdot šādam fonam, The Wall Street Journal citē vairākus eirozonas politikas noteicējus, kuri nevēlējās atklāt savu vārdu. Tie norāda, ka starptautiskā aizdevuma programmas ietvaros Grieķijai ir jānonāk pie budžeta pārpalikuma. Tomēr, ņemot vērā visus Grieķijas valdības sniegtos priekšlikumus, vēlamais pārpalikums pārvēršoties par budžeta deficītu 10 līdz 15% apmērā laikā, kad valsts parāds jau tā ir milzīgs. Minētie politikas noteicēji norāda, ka Grieķijai pie šādiem "fantastiskiem cipariem" nav cerību saņemt naudu ne no Eiropas aizdevējiem, ne SVF. Savukārt Grieķijas valdības pārstāvji norāda, ka negrasās pārkāpt saviem vēlētājiem dotos solījumus un nesamazinās ne algas, ne pensijas, ne arī cels nodokļus.Visu rakstu lasiet laikraksta _Dienas Bizness _otrdienas, 21.aprīļa, numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits