Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Ungārijas opozīcija sola atsākt protestus pēc svētku brīvdienām

Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā opozīcijas rīkotās ielu demonstrācijas pret darba likuma grozījumiem otrdien bija mazāk apmeklētas nekā iepriekšējās dienās, bet opozīcijas parlamentārieši solīja izmantot juridiskās un parlamentārās iespējas cīņai pret valdību un atsākt protestus pēc Ziemassvētku brīvdienām.

Demonstrācijas otrdien notika jau sesto dienu, bet pie Ungārijas parlamenta ēkas Budapeštā sapulcējās tikai 150 līdz 200 cilvēku. Iepriekšējā vakarā apmēram 2000 demonstrantu bija iesaistījušies konfrontācijā ar policiju pie valsts raidsabiedrības MTVA ēkas.

Viens opozīcijas deputāts pirmdien tika nosūtīts uz slimnīcu pēc sadursmes ar MTVA apsardzi, un vēl trīs žēlojās par spēka lietošanu pret viņiem.

Deputāte Timea Sabo no kreisi centriskās Dialoga partijas sacīja, ka opozīcija apņēmusies cīnīties pret valdības ierosinātajiem grozījumiem darba likumā par virsstundām.

"Mēs plānojam pilsoniskas nepakļaušanās akcijas, ceļu blokādes kopā ar arodbiedrībām, un turpmākās demonstrācijas," Sabo otrdien sacīja ārvalstu žurnālistiem.

Viņa atteicās sniegt sīkākas ziņas, ņemot vērā nepieciešamību koordinēt rīcību un saglabāt "pārsteiguma elementu".

Premjerministra Viktora Orbāna konservatīvās partijas Fidesz ierosinātie grozījumi darba likumā par virsstundām paredz, ka maksimālais ikgadējo virsstundu skaits tiek palielināts no 250 uz 400, ko darba devēji turpmāk varēs pieprasīt strādāt padotajiem. Laika periods aprēķinu veikšanai par virsstundu samaksu tiek pagarināts līdz trim gadiem.

Valdība skaidroja, ka no izmaiņām labumu gūs tie, kas vēlas strādāt vairāk, kā arī darba devēji, kuriem ir vajadzīgi papildspēki darbu veikšanai. Kritiķi gan pauda aizdomas, ka likums tiek virzīts, pakļaujoties Ungārijas tautsaimniecībai nozīmīgajiem Vācijas autoražotājiem, kas mudinājuši veikt izmaiņas darbaroku trūkuma dēļ.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits