Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vācijas prezidents nobažījies par Rietumvalstu un Krievijas attiecību pasliktināšanos

Vācijas prezidents Franks Valters Šteinmeiers paudis bažas par Rietumvalstu un Krievijas attiecību pasliktināšanos pēc ķīmiskā uzbrukuma bijušajam dubultaģentam Sergejam Skripaļam un aicinājis veltīt diplomātiskus pūliņus, lai attiecības uzlabotu.

"Pilnīgi neatkarīgi no [Krievijas prezidenta Vladimira] Putina mums nav jāpasludina visa Krievija - valsts, tās tauta - par ienaidniekiem," sacījis Šteinmeiers intervijā, kas svētdien publicēta laikrakstā Bild am Sonntag.

Ķīmiskais uzbrukums Skripaļam un viņa meitai bija satraucošs, "bet par pieaugošo atsvešināšanos starp Krieviju un Rietumiem, kam ir sekas, kas sniedzas daudz tālāk par šo lietu, vajadzētu būt tikpat lielām bažām", norādīja Šteinmeiers.

Viņš atzina, ka abu pušu starpā nav faktiski nekādas uzticības, un uzdevums rīkoties, lai novērstu pieaugošo atsvešināšanos, "ir atbildīgas politikas patiess izaicinājums".

Nevajadzētu pieļaut, ka "attiecībās ar sarežģītu kaimiņu dominē apokaliptisks noskaņojums", uzsvēra Vācijas prezidents.

Vācijas valdība ir atbildīga par Eiropas Savienības vienotību un rīcībspēju, tāpēc tai ir atkārtoti jānorāda Kremlim, ka tā rīcība kaitē Eiropas un Krievijas attiecībām, sacīja Šteinmeiers.

"Tas attiecas uz sankcijām saistībā ar Krimas pussalas aneksiju un konfliktu Austrumukrainā. Bet mums nav jāpārtrauc to darīt tiešās diskusijās," teica Vācijas prezidents.

Top komentāri

Žoržs
Ž
Nu nevar teikt, ka rietumi nebūtu ieguldījušis diplomātiskos pūliņus.. - gadiem piecieta Krievijas izlēcienus, centās nogludināt, atrisināt, uzklausīt krievus... Bet Putinu mūjābeli tas tas laikam tik rosināja, - arvien nekaunīgāks kļuva. Tas, ka rietumiem beidzot tas piegriezies, un kad tiek dots pretspars, tas ir tas, kam vajadzēja jau laicīgi būt - tad varbūt varētu iztikt bez milzīgajiem cilvēku upuriem Ukrainā utml.. Tas, ka Putins pats sevi kaktā dzen, žurka, un agresīvāks kļūst, par to gan, protams, krieviem kā tautai vēl nāksies ciest, bet nu - tas līdzīgi kā vāciešiem par Hitlera nodarījiem un atbalstīšanu.
krievijas un putina attieksme
k
«Mēs nepieņemam nekādus apvainojumus. Ja arī pierādīs mūsu vainu ar pierādījumiem un faktiem, uzskatīsim to par manipulāciju,» sacīja Krievijas prezidents Putins...
Vladimirs
V
Kā gan lai uztur labas kaimiņattiecības ar tādu kaimiņu (krieviju), kurš atklāti čurā visiem apkārtējiem kaimiņiem uz galvas, ņirdzīgi stāstot visiem, ka tas tik tāds, dzeltens lietutiņš......
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits