Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Vētrās Itālijas ziemeļos un savvaļas ugunsgrēkos Sicīlijā gājuši bojā pieci cilvēki

Itālijā otrdien tika atrasti vismaz pieci cilvēki, kas gājuši bojā vētrās valsts ziemeļos vai savvaļas ugunsgrēkos Sicīlijā, un valdība var izsludināt ārkārtas stāvokli laikapstākļu vissmagāk skartajos reģionos.

Vētras Itālijas ziemeļos ir prasījušas divu cilvēku dzīvības, apstiprināja premjerministre Džordža Meloni. 16 gadus veca meitene gāja bojā, kad koks uzkrita viņas teltij skautu nometnē pie Brešas. Pirmdien sieviete pusmūžā zaudēja dzīvību, kad viņai uzkrita koks Lisonē uz ziemeļiem no Milānas.

Milānas iedzīvotāji ziņoja par lietusgāzēm un krusu otrdienas rītā, kas appludināja ielas un izgāza ar saknēm kokus, no kuriem daudzi uzkrita automobiļiem stāvvietās.

Transporta iestādes ziņoja par nopietniem bojājumiem Milānas elektrotīklam, un ūdensapgāde vēsturiskajā centrā uz laiku tika pārtraukta.

Tikmēr Itālijas dienvidos turpinājās tveice, un Sicīlijas austrumu pilsētā Katānijā pirmdien tika reģistrēta gaisa temperatūra 47,6 grādi pēc Celsija.

Ugunsgrēka iznīcinātā mājā Sicīlijā tika atrasti divu cilvēku līķi vecumā virs 70 gadiem. Pie Palermo pilsētas tika atrasts 88 gadus vecas sievietes līķis, otrdienas vakarā ziņoja mediji.

Sicīlijas reģiona prezidents Renato Skifani paziņoja, ka plāno lūgt valdību pirms trešdien paredzētas ministru sanāksmes izsludināt ārkārtas stāvokli šajā salā.

Ugunsdzēsēji Sicīlijā dzēsa savvaļas ugunsgrēkus, no kuriem viens tik ļoti pietuvojās Palermo lidostai, ka tā otrdienas rītā uz vairākām stundām tika slēgta.

Itālijas Civilās aizsardzības ministrija otrdien ziņoja par "plašiem ugunsgrēkiem" valsts dienvidos, kuru dēļ tika pieprasīts atbalsts ugunsdzēsējiem no gaisa deviņos gadījumos Sicīlijā, deviņos Kalabrijā un vienā gadījumā Sardīnijā.

"Mēs Itālijā pieredzam vienu no sarežģītākajām dienām pēdējos gadu desmitos - vētras, tornado un milzu krusu ziemeļos, un svelmainu tveici un postošus ugunsgrēkus centrā un dienvidos," sacīja civilās aizsardzības ministrs Nello Muzumeči.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits