Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Zelenskis mudina Orbānu beigt svārstīties

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, uzrunājot Briselē notiekošo Eiropas Savienības samitu un Eiropas tautas, tieši vērsās pie Ungārijas premjerministra Viktora Orbāna, mudinot Ungārijas līderi beigt svārstīties, īstenot lielāku atbalstu Ukrainai un stingrāku nostāju pret Krieviju.

"Ungārija. Gribu šeit apstāties un būt vaļsirdīgs. Vienu par visām reizēm. Jums pašiem ir jāizlemj, par ko jūs esat. Jūs esat suverēna valsts. Es esmu bijis Budapeštā. Es dievinu jūsu pilsētu."

Kā sacīja Ukrainas prezidents, viņš kopā ar ģimeni Budapeštā apmeklējis arī holokausta upuru memoriālu "Kurpes pie Donavas".

"Paklau, Viktor, zini kas notiek Mariupolē?" vēršoties pie Ungārijas premjera, vaicāja Zelenskis. "Lūdzu, ja vari, aizej uz savu krastmalu, un tu redzēsi, ka masu slepkavības var notikt mūsdienās."

"Un to šodien dara Krievija. Tās pašas kurpes. Mariupolē - tur ir tādi paši cilvēki. Pieaugušie un bērni. Un vectētiņi un vecmāmiņas. Un viņu tur ir tūkstošiem. Un šo tūkstošu vairs nav. Bet tu svārsties - noteikt sankcijas vai nenoteikt? Svārsties - laist ieročus vai nelaist? Svārsties - tirgoties ar Krieviju vai netirgoties? Nav laika svārstīties. Ir jau laiks izlemt," mudināja Zelenskis.

Viņš uzsvēra, ka Ukrainai ir vajadzīgs atbalsts.

"Mēs jums ticam. Mums ir vajadzīgs jūsu atbalsts. Mēs ticam tavai tautai. Mēs ticam Eiropas Savienībai. Un mēs ticam, ka izšķirošā brīdī arī Vācija būs ar mums," uzsvēra Ukrainas prezidents.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits