Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Zelenskis un Sunaks parakstījuši Londonas deklarāciju par abu valstu partnerību

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis savas Lielbritānijas vizītes laikā kopā ar Lielbritānijas premjerministru Riši Sunaku parakstīja Londonas deklarāciju par abu valstu partnerības padziļināšanu.

Dokumentā teikts, ka Lielbritānija jau sniegusi Ukrainai militāru, humānu un ekonomisku atbalstu gandrīz četru miljardu mārciņu apmērā, no kura 2,3 miljardi mārciņu ir militārais atbalsts, kas apjoma ziņā atpaliek tikai no ASV sniegtā.

Lielbritānijas puse apņemas turpināt šo atbalstu, palīdzēt Ukrainas energosistēmas un citu civilās infrastruktūras objektu atjaunošanā, kā arī turpināt sankciju spiedienu uz Krieviju, ieskaitot iesaldēto Krievijas aktīvu izmantošanu Ukrainas labā.

Militārās palīdzības kontekstā Londona uzsver, ka palīdzēs Ukrainas Bruņoto spēku ilgtermiņa attīstībā, bet pirms NATO Viļņas samita strādās kopā ar alianses dalīvalstīm pie "Ukrainas operatīvās savietojamības ar NATO padziļināšanas un Ukrainas pārejas uz NATO standartiem paātrināšanas".

Lielbritānija atsevišķi atzīmē atbalstu Ukrainas prezidenta ierosinātajai "miera formulai" un ir gatava spēlēt vadošo lomu tās īstenošanai, kā arī paziņo par Ukrainas atjaunošanas konferences rīkošanu 21. un 22.jūnijā Londonā.

"Mēs esam pārliecināti, ka kopā ar mūsu sabiedrotajiem un partneriem mēs uzvarēsim Krievijas nelikumīgo un neizprovocēto iebrukumu un uzcelsim stipru Ukrainu, kur valdīs miers un labklājība," rezumēja deklarācijas parakstītāji.

Zelenskis trešdien ieradās Lielbritānijā, dodoties savā otrajā ārvalstu vizītē kopš Krievijas pilna apjoma iebrukuma sākuma. Sagaidāms, ka Zelenskis ceturtdien apmeklēs Eiropas Savienības (ES) samitu Briselē.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits