Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Al Qaeda izsludina atlīdzību par Krievijas karavīra sagūstīšanu Sīrijā

Al Qaeda Sīrijas atzara Al Nusra finansētājs un garīgais līderis Abu Hasans al Kuvaiti izsludinājis 10 000 eiro lielu atlīdzību par Krievijas karavīra sagūstīšanu Sīrijā, otrdien vēsta laikraksts The Times.

Plakātā, kas izplatījies sociālajos tīklos, kaujiniekiem, kuri sagūstītu Krievijas karavīru, solīts miljons Sīrijas mārciņu (5000 eiro), bet viņa pārstāvētajam grupējumam - divi miljoni (10 000 eiro).

"Varonīgie mudžahidīnu brāļi! Miljons [Sīrijas mārciņu] katram, kurš sagūstīs kādu Krievijas karavīru," teikts al Kuvaiti ierakstā tviterī, kas jau retvītots aptuveni 200 reižu.

Atlīdzības izsludināšana "iecerēta kā sabiedrisko attiecību kampaņa, lai piesaistītu vairāk džihādistu", skaidroja tīmekļa monitoringa organizācijas Flashpoint Intel pētījumu un analīzes direktors Laits Alhuri.

"Grupējumam Al Nusra Krievijas intervence ir laba iespēja, lai sekmētu vervēšanu un sāktu ārvalstu karotāju mozaīkas apvienošanu, kas cīnās pret režīmu."

"Fakts, ka Al Qaeda ar savas Sīrijas oficiālās filiāles starpniecību atkal cīnās pret Krievijas bruņotajiem spēkiem vairākas desmitgades pēc tam, kad PSRS tika sakauta Afganistānā, ir spēcīgs tēls, kas varētu kalpot džihādistu spēku apvienošanai Sīrijas ziemeļos," norādīja Alhuri.

"Al Nusra pavisam noteikti mēģinās izmantot šo tēlu un katru operāciju pret Krievijas bruņotajiem spēkiem, ieskaitot kāda Krievijas karavīra nolaupīšanu, lai vairotu spēku nāvīgajā konkurencē ar Islāma valsti," skaidroja eksperts.

Krievijas parlamenta augšpalāta 30.septembrī atbalstīja prezidenta Vladimira Putina lūgumu par Krievijas karaspēka izmantošanu Sīrijā. Jau tajā pašā dienā Krievijas kara aviācija Sīrijā veica pirmos uzlidojumus islāmistu nemiernieku pozīcijām.

Sīrijā kopš 2011.gada notiek pilsoņkarš, kurā pret valdību cīnās sašķeltās bruņotās opozīcijas grupējumi un ekstrēmistu organizācijas, tādas kā Islāma valsts" un Al Nusra" Atbilstoši ANO datiem kopš karadarbības sākuma Sīrijā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 240 000 cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits