Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 9. septembris
Telma, Bruno

Google noliedz saistību ar YouTube problēmām Krievijā

ASV korporācijas Alphabet meitasuzņēmums Google noliedz, ka būtu saistīts ar tīmekļa video platformas YouTube darbības problēmām Krievijā, vēsta Krievijas laikraksts Kommersant.

"Mēs esam informēti par ziņojumiem, ka daži cilvēki Krievijā nevar piekļūt "YouTube". Tas nav rezultāts kādām tehniskām problēmām vai darbībām mūsu pusē," laikrakstam skaidroja "Google".

Kopš ceturtdienas Krievijas "YouTube" lietotāji masveidā saskaras ar traucējumiem platformas darbībā, videoklipi ielādējas lēni vai neielādējas vispār.  Dienas laikā portāls "sboj.rf" reģistrējis vairāk nekā 14 000 sūdzību. Lielākā daļa bijusi no Maskavas, Sanktpēterburgas un Krasnodaras novada.

Jūlija vidū Krievijas telekomunikāciju uzņēmums "Rostelekom" paziņoja, ka "YouTube" Krievijā varot sākt darboties slikti "Krievijā uzstādīto "Google" serveru nolietojuma dēļ".  Jo īpaši "tehniskas problēmas" varētu ietekmēt "ielādes ātrumu un "YouTube" videoklipu atskaņošanas kvalitāti visu Krievijas operatoru abonentiem", norādīja uzņēmums. 

Vairāki eksperti izteica šaubas par "Rostelekom" skaidrojumiem.

Pirms nedēļas Valsts domes deputāts no valdošās partijas "Vienotā Krievija" frakcijas Aleksandrs Hinšteins pieļāva, ka pretkrieviskās politikas" dēļ gaidāma "YouTube" darbības palēnināšanās par 70%". Pēc viņa teikā, šis "piespiedu solis" pagaidām skars tikai "YouTube" liettājus datoros.

"Kommersant" aptaujātie eksperti pieļauj, ka pašreizējie "YouTube" darba traucējumi ir varasiestāžu plāna īstenošana. 

Pēc Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā "YouTube" bloķēja daudzus prokremliskos kanālus, svukārt opozīcijas mediji darbu platformā turpina.

Jūlija sākumā "YouTube" administrācija bloķēja Krievijas agresiju atbalstošo krievu popmūziķu kanālus. Bloķēšanas iemesls bija ASV un Eiropas Savienības sankcijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukraiņi atvaira lidrobotu uzbrukumu Kijivai

Naktī uz pirmdienu krievi atkal uzbrukuši Kijivai ar lidrobotiem"Shahed", taču ukraiņu zenītartilēristi visus bezpilota lidaparātus notriekuši, pirms tie sasniedza galvaspilsētu, paziņojis...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits