Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

ISW: Putins gaida ziemu, lai plānotu tālākās darbības Ukrainā

Krievijas prezidents Vladimirs Putins gaida ziemu un auksta laika iestāšanos, lai saprastu, vai Eiropa nemainīs savu nostāju attiecībā uz atbalstu Ukrainai, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) analītiķi.

Putins, visticamāk, Ukrainā centīsies turpināt parastās militārās operācijas, lai noturētu patlaban okupētās teritorijas, iekarotu jaunas pozīcijas un radītu apstākļus Rietumu atbalsta kritumam, kas, kā viņš sagaida, notiks šoziem.

Putins diez vai izies uz eskalāciju ar taktisko kodolieroču pielietošanu, ja vien negaidīts Krievijas armijas krahs nenovedīs pie Ukrainas karaspēka nekontrolētas virzības uz priekšu visā karadarbības teritorijā.

Šāda situācija ir iespējama, bet mazticama, norāda ISW.

ISW arī analizē Putina darbības, lai "salauztu Eiropas gribu", ziemā pārtraucot Krievijas energoresursu piegādes.

Tomēr, kā norāda ISW, Eiropas valdības ir sagatavojušas savus iedzīvotājus sarežģītai ziemai, maksimāli nodrošinoties ar energoresursiem, un ir radījušas apstākļus energoresursu patēriņa samazināšanai pat uz nozīmīgu ekonomisko zaudējumu rēķina.

Šīs darbības liecina par to, ka Eiropa līderi ir gatavi spiedienam, ar ko, domājams, sastapsies, aukstās sezonas sākumā.

Putins var cerēt, ka Eiropa nespēs izturēt šo spiedienu visas ziemas garumā, tomēr tas kļūs skaidrs, iestājoties pašam bargākajam salam.

Kā pieļauj ISW, Putins varēs vērot ziemas ietekmi uz eiropiešu gribu, lai izlemtu, vai pavasarī sūtīt uz Ukrainu jauniesauktos, vai ķerties pie citiem darbības veidiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits