Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Kremlis brīdina ASV finansētos medijus

Krievijas varasiestādes brīdinājušas vairākus valstī strādājošus un ASV finansētus medijus, ka to darbība var tikt ierobežota. Tā ir Kremļa atbilde uz Savienoto Valstu it kā izdarīto spiedienu uz Krievijas valdības finansētajiem propagandas kanāliem RT un Sputņik. ASV Kongress un Tieslietu departaments izmeklē RT un Sputņik darbību Savienotajās Valstīs un to iespējamo lomu Maskavas centienos ietekmēt pagājušā gada ASV prezidenta vēlēšanu iznākumu.

Telekanāls Current Time, kura saturu veido ASV valdības finansētā bezpeļņas raidorganizācija Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība, informējis, ka no Krievijas Tieslietu ministrijas ir saņēmis brīdinājuma vēstuli. 

"Darām jums zināmu, ka saskaņā ar Krievijas Federācijas likumu Par masu informācijas līdzekļiem ir paredzēta iespēja noteikt ierobežojumus korespondentiem no masu informācijas līdzekļiem, kuru valstīs ir spēkā speciāli profesionālās darbības ierobežojumi žurnālistiem, kas strādā Krievijas Federācijā reģistrētos masu informācijas līdzekļos," rakstīts vēstulē. 

Dokumentā arī teikts, ka "saskaņā ar kompetentu orgānu sniegto informāciju" Current Time darbība Krievijā varot tikt klasificēta kā "ārvalstu aģenta darbība". Līdz ar to esot tiesisks pamats ierobežot medija darbību. 

Analoģisku vēstuli saņēmuši krievu valodā rakstošie portāli Idelreal.org un Svoboda.org, kuri arī darbojas Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība paspārnē. Tāpat brīdināts raidsabiedrības projekts Krim.Reaļiji, kura uzdevums ir nodrošināt objektīvu informāciju par Krievijas anektētajā Krimas pussalā notiekošo. Vēstule pienākusi arī radiostacijas Amerikas balss Maskavas redakcijā. 

Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība viceprezidents un galvenais redaktors Nenads Pajičs uzsvēris, ka Current Time, Idelreal.org un Svoboda.org ir "žurnālistikas organizācijas". "Ceru, ka mēs varēsim turpināt savu darbu," sacīja Pajičs.

Telekanāla Current Times direktore Deizija Sindelāra norādījusi, ka viņas vadītā medija rīcībā neesot informācijas par jebkādiem mēģinājumiem ierobežot Kremļa kontrolētā telekanāla RT darbību ASV. "Tāpēc mums nav iemesla sagaidīt atbildes soļus. Ja tas kādreiz pacelsies augstāk par baumu līmeni, tad mēs pirmie par to paziņosim. Tikmēr Current Time turpina savu žurnālistisko darbību Krievijā," paziņoja Sindelāra. 

Top komentāri

muti ciet !
m
Simonjana un/vai Kiseļovs acumirklī prot ierādīt vietu tādiem tirliņiem kā Kimam, Sikam ,zvirbulēnam un tml. brēcošiem pabirām, kuriem vārds arguments ir svešs.Toties haotiski histēriski apvainojumi -tas ir zvirbulēna tipa pajoļu trumpis savu narcisisma tieksmju apmierināšanai.
Sick Simonian
S
Būt kremlinam ir tas pats, kas būt spitālīgam. Slimība ir jāārstē.
zvirbulēns
z
Laba ziņa, vēl viena nagliņa rašen zārkā! :)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits