Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Krievija aicina boikotēt Kijevā notiekošo Eirovīzijas konkursu

Vairāki Krievijas politiķi un popkultūras dižgari aicina boikotēt Eirovīzijas konkursu un ir sašutuši, ka konkursa pusfināls Ukrainas galvaspilsētā Kijevā notiks 9.maijā, vēsta The Moscow Times.

Kā zināms, 9. maijā atzīmē Eiropas dienu, taču vienlaikus šajā datumā Krievijā atzīmē uzvaru Otrajā pasaules karā. Krievijai pēc boikota aicinājuma arī nācies komentēt, vai tā vispār būs pārstāvēta šajā konkursā.

Krievijas prezidenta Vladimira Putina pārstāvis Dmitrijs Peskovs teicis, ka Kremlim šajā jautājumā nav nekādas konkrētas nostājas. "Tas vēl nav nav skaidrs, vai boikots ir vajadzīgs vai nē," taču Krievijai esot bažas par drošību saistībā ar konkursa norises vietu.

Partijas Vienotā Krievija pārstāvis Vitālijs Milonovs vērsies pie Krievijas valsts televīzijas priekšnieka Konstantīna Ernsta - viņš vada komisiju, kas izlemj, kurš pārstāvēs valsti Eirovīzijas konkursā. Milonovs aicinājis nesūtīt uz Kijevu nevienu Krievijas mūziķi, kā arī nedemonstrēt konkursu Krievijas televīzijā "pretkrieviskās un rusofobiskās" Ukrainas vadības dēļ.

Ir neiespējami iedomāties padomju pilsoņus 1943. gadā dodamies uz Reihovīziju, viņš paudis.

Milonova pozīciju aizstāvējis arī Krievijas estrādes veterāns Josifs Kobzons, kurš ir arī Valsts domes Kultūras komitejas loceklis. Viņš paudis, ka Krievijas dalība šajā šovā būtu "pilnīgi stulbs lēmums". Savukārt, kā viņu ironiski nodēvēja The Moscow Times, Krievijas slavenākā popdīva Filips Kirkorovs, kurš Eirovīzijā piedalījās 2014. gadā, paudis, ka "mums nevajadzētu doties tur, kur mūs negaida".

Fakts, ka konkursa pusfināls notiek 9. maijā, satraucis vēl vairāk Krievijas politiskās elites pārstāvju. Parlamentārietis Oļegs Nilovs ir pārliecināts, ka šis datums izvēlēts ar nodomu, lai ieriebtu Krievijai. "Eiropas birokrāti un Ukrainas vadība kopīgi nolēma šo šovu organizēt šajā svētajā dienā," viņš paudis.

Krievijas tabloīds Komsomolskaya Pravda gan rosinājis neboikotēt Eirovīziju, kā to 2012. gadā izdarīja Armēnija, nepiedaloties konkursā Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku.

"Pat ja mēs aizcērtam durvis, mums aizvien būtu jādemonstrē šī pārraide televīzijā, jo mēs esam Eiropas Raidorganizāciju savienībā," pausts avīzē. Krievijai nepiedaloties konkursā, var tikt uzlikts sods vai pat liegums piedalīties Eirovīzijā 2018. gadā. Tas popmūziku mīlošajai Krievijai būtu pārāk bargs sods.

Top komentāri

bubulis
b
Domāju, ka īpaši neviens tur neviens pēc krievijas neskums. Un līdzīgu boikotu Ukraiņi varētu aicināt saistībā ar Krievijā plānoto pasaules čempionātu Krievijā.
Viņi taču ir neārstējami slimi
V
Parlamentārietis Oļegs Nilovs ir pārliecināts, ka šis datums izvēlēts ar nodomu, lai ieriebtu Krievijai. "Eiropas birokrāti un Ukrainas vadība kopīgi nolēma šo šovu organizēt šajā svētajā dienā," viņš paudis. Ko vel šajā "svētajā dienā" neviens nedrīkst darīt?
mmm
m
Suudi nepiedalaas eiroviizijaa!!!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits