Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Krievijā blogerim par armijas "nomelnošanu" piespriež astoņarpus gadus

Maskavas tiesa otrdien piespriedusi gandrīz deviņu gadu cietumsodu blogerim Dmitrijam Ivanovam, atzīstot viņu par vainīgu "viltus ziņu" izplatīšanā par Krievijas armiju.

23 gadus vecais Ivanovs ir lietotnes "Telegram" kanāla "Protestnij MGU" (Protestējošā Maskavas Valsts universitāte) izveidotājs un tiek vainots tādu ierakstu izplatīšanā, kuros kritizēts Krievijas atkārtotais iebrukums Ukrainā.

Konkrēti viņam tiek inkriminēti ieraksti, kas satur ziņas par Ukrainas pilsētu bombardēšanu un civilistu slepkavošanu uz laiku okupētajā Bučā, Irpiņā un Mariupolē.

Prokuratūra par šo šķietamo "noziegumu" pieprasīja blogerim piespriest deviņu gadu cietumsodu, taču tiesa "aprobežojās" ar astoņarpus gadu ilgu ieslodzījumu.

"Jums jāsaprot, ka Krievija nav [diktators Vladimirs] Putins. Desmiti miljoni krievu ir pret šo noziedzīgo karu," Ivanova teikto tiesas zālē citē neatkarīgā ziņu vietne "Mediazona".

"Šis ir tumšs brīdis mūsu vēsturē, taču tā ir vienmēr pirms saullēkta," piebilda blogeris, kas jau kopš pagājušā gada jūnija atradies pirmstiesas apcietinājumā.

Jau pērn Ivanovam par ierakstiem "Telegram" kanālā "Protestnij MGU" divkārt tika piespriests administratīvais arests.

Jau neilgi pēc atkārtotā iebrukuma Ukrainā Krievijā stājās spēkā kriminālkodeksa grozījumi, kas paredz līdz pat 15 gadiem ilgu cietumsodu par "viltus ziņu" izplatīšanu, kas atspoguļo Krievijas bruņoto spēku agresiju pret Ukrainu.

Krievijas varasiestādes par viltus ziņām pasludinājušas jebkuru informāciju, kas atklāj Ukrainā pastrādātos kara noziegumus, civiliedzīvotāju slepkavošanu, krievu ciestos zaudējumus un ukraiņu tautas pretestību iebrucējiem.

Krievijā pat aizliegts pret Ukrainu uzsākto karu saukt par karu vai iebrukumu, vai jebkurā citā piemērotā vārdā. Visi mediji ir spiesti lietot Kremļa uzspiesto eifēmismu - "specoperācija".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits