Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Krievija cīnīsies pret alkoholismu

Pirmo reizi kopš Padomju Savienības sabrukuma Krievijā plāno ieviest īpaši stingru pretalkohola politiku, atgriežoties pie pretalkoholisma propagandas. Valstī, kuras prezidents Dmitrijs Medvedevs alkoholismu nodēvējis par nacionālu traģēdiju, turpmāk šo dzērienu ražošana un pārdošana var tikt pakļauta daudz stingrākam regulējumam, jo pagājušajā nedēļā valsts dome pirmajā lasījumā apstiprināja likumprojektu, kura mērķis ir mazināt alkohola patēriņu Krievijas iedzīvotāju vidū.

Plašu pasaules mediju uzmanību izraisījis fakts, ka pirmo reizi alu plāno iekļaut alkoholisko dzērienu sarakstā. Tas nozīmē, ka arī uz šo dzērienu attieksies jaunie noteikumi. To nevarēs iegādāties no 23 vakarā līdz astoņiem rītā, kā arī turpmāk to līdz ar citiem alkoholiskajiem dzērieniem nevarēs tirgot arī izglītības, medicīnas, kultūras, sporta un bērniem domātu iestāžu tuvumā visā Krievijas teritorijā. Likumā aizliegta arī dzērienu tirdzniecība «no rokas».

Kā norādījis Daily Telegraph, Krievija, kurā pēdējo 15 gadu laikā alus patēriņš trīskāršojies, ierindojas ceturtajā vietā pasaulē kā lielākā alus dzērāja. To pārspēj tikai Moldova, Čehija un Ungārija. Pasaules Veselības organizācija brīdinājusi, ka Krievijā uz vienu iedzīvotāju gadā tiek patērēti vidēji 18 litri alkohola, kas vairāk nekā divas reizes pārsniedz rekomendēto maksimumu.

Kremlis ir noraizējis, ka alkoholisms, tajā skaitā arī nepilngadīgo vidū, esot sasniedzis ārkārtēju līmeni. Ik gadu ap 500 tūkstošiem valsts iedzīvotāju ejot bojā ar alkohola patēriņu saistītiem iemesliem. Turklāt no 2010. gadā reģistrētajiem 12 tūkstošiem slepkavību 75% esot veiktas alkohola reibumā. Apstiprinot jauno likumprojektu, valsts amatpersonas cer mazināt arvien augošo alkoholisko dzērienu patēriņu un pieveikt šo «nacionālo traģēdiju».

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits