Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Krievijā izmanto Covid-19, aicinot balsot par konstitūcijas grozījumiem

Koronavīrusa izplatīšanās apturēšanai noteikto ierobežojumu dēļ Krievijas prezidents Vladimirs Putins bijis spiests uz nenoteiktu laiku atlikt 22. aprīlī paredzēto tautas balsojumu par grozījumiem valsts konstitūcijā, kas teorētiski viņam ļautu ieņemt prezidenta amatu līdz pat 2036. gadam. Tas izjaucis Kremļa stratēģiskos plānus veltīt visu uzmanību konstitūcijas grozījumu popularizēšanai. Taču tie nav atmesti. Krievijas vēlētājus par nepieciešamību atbalstīt konstitūcijas grozījumus regulāri uzrunā reklāmas valsts televīzijas kanālos, interneta medijos un ielās. Tagad Kremlis spēris vēl vienu soli tālāk. Pilsētu un reģionālo valdību mājaslapās izplatīti video, kuros sekmīga cīņa pret epidēmijām tiek saistīta ar konstitūcijas grozījumu atbalstīšanu, vēsta Newsru.com.

Alternatīvais portāls Mediazona raksta, ka žurnālistu uzmanību piesaistījis propagandas video Omskas mērijas mājaslapā. Tajā uzsvērts, ka, lai sekmīgi cīnītos par uzvaru pret nākotnes epidēmijām, ārstiem nepieciešamas slimnīcas un aprīkojums. Lai to nodrošinātu, Krievijas iedzīvotājiem būs iespēja atbalstīt konstitūcijas grozījumus. Mediazona žurnālisti 38 reģionu administrāciju oficiālajās lapās sociālajā tīklā VKontakte, kā arī valsts un municipālo iestāžu mājaslapās atraduši sešus līdzīgus video, kuros ar koronavīrusu inficējušos ārstēšana un ārstu varonība tiek saistīta ar balsošanu par konstitūcijas grozījumiem. Video publicēti laikā no 8. līdz 10. aprīlim.

Vispopulārākajā no šiem video tiek stāstīts par ārstiem no Maskavas slimnīcas Komunarkā, kurā ārstē ar Covid-19 saslimušos. Tajā izmantotas mediķu fotogrāfijas, viņu lappušu attēli sociālajos tīklos, tiek stāstīts par viņu smago darbu pandēmijas laikā. Tiek aicināts "pagaidām morāli, ar "laikiem" un komentāriem" atbalstīt ārstus, taču video beigās tiek pateikts, ka grozījumi konstitūcijā varēs nodrošināt mediķiem pašu modernāko aprīkojumu un sociālās garantijas. Viens no video rādītajiem ārstiem apgalvojis Mediazona, ka viņam neviens nav teicis, ka šie video būs saistīti ar kampaņu par konstitūcijas grozījumiem.

Šos video reģionu kontu administratori saņēmuši no dažādiem avotiem – pārsvarā no reģionālajām izglītības ministrijām, pilsētu izglītības departamentiem vai apdzīvoto vietu administrācijām. Žurnālisti izpētījuši, ka šajā propagandas kampaņā lietots infotīkls Posev, kas tiek izmantots skolu un universitāšu informēšanai par Kremļa iniciatīvām. 

Top komentāri

Pletne
P
portali un zinju agenturas,lopiskaas un teroristiskaas krievijas sakaraa piesaucot veleshanas,konstituciju utt ,zveriski kurina naidu,bet krievu teroristu liiderus un to vadoni putinu devejot par parlamentu un prezidentu jau sen kaa parkapj sarkano liniju,lietas ir jasauc istajos vardos,nevis japopularizee krievu teroristu armija terminologija,par terorisma atbalstishanu pienakas bargi sodi?
Man
M
Pajāt to paRašu !
jānis
j
Aicina balsot....baigi smieklīga anekdote. Kāda vella pēc tur vispār kāds par kaut ko balso?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits