Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Krievija izstrādā pretraķešu aizsardzības sistēmu Arktikas reģionam

Krievija izstrādā zeme-gaiss tipa pretraķešu aizsardzības sistēmu Arktikas reģionam, trešdien vēsta Krievijas valsts ziņu aģentūra TASS.Raķešu sistēma tiks balstīta uz Krievijā jau pastāvošo tuva darbības rādiusa raķešu sistēmu Tor, kas ir domāta lidmašīnu un spārnoto raķešu notriekšanai.Raķešu sistēmu izstrādā Krievijas bruņojuma koncerns Almaz-Antej, kas ir izstrādājis arī S-300 un BUK raķešu sistēmas.

"Ir sācies pētniecības un izstrādes darbs projekta ietvaros par Tor Arktikas versijas tuva darbības rādiusa pretgaisa aizsardzības sistēmas izveidošanu," paziņoja kompānija.Pērnā gada martā Krievija Arktikas reģionā rīkoja militārās mācības, kurās piedalījās 38 000 karavīru, kā arī lidmašīnas un zemūdenes.Pēc tam piecu Ziemeļvalstu - Dānijas, Islandes, Norvēģijas, Somijas un Zviedrijas - aizsardzības ministri nāca klājā ar kopīgu deklarāciju, kurā Eiropa aicināta stiprināt militāro sadarbību, lai tādā veidā stātos pretī Krievijas agresijai Austrumeiropā."Krievijas rīcība ir lielākā problēma Eiropas drošībai," uzsvērts šajā deklarācijā.Krievija pēdējo gadu laikā ir spērusi soļus militārās klātbūtnes nostiprināšanai Arktikā, ņemot vērā pieaugošās transporta un resursu iegūšanas iespējas, ko varētu radīt arktisko ledāju kušana.

Top komentāri

jevgenij
j
Krievijai tapad ka Ziemelkorejai apkart tikai ienaidnieki.Tadas asinainas valsts ka Norvegija,Zviedrija,tris mezonigas Baltijas valstis,Islande zvadzina ierocus. Baltie lacisi ari grib uzbrukt krieviem. Ta ka vajag visur tundra raketes uzstadit.Putlera dvinu bralis ziemelkoreja dara to pasu.
ruksis
r
Baltijas valstīm vajag pretanku, pretgaisa un tālgaitas raķetes. Ieskaitot tādas, kuras var sasniegt Putleru.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits