Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Krievija neatbalsta ES noteikto Sīrijas naftas embargo

Maskavas neatbalsta Eiropas Savienības (ES) noteikto Sīrijas naftas embargo, atsaucoties uz Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova sestdienas paziņojumu, vēsta aģentūra Interfax.

"Mēs vienmēr esam teikuši, ka vienpusējas sankcijas nenāk par labu. Tās sagrauj sadarbības pieeju jebkurā krīzē," uzturoties Tadžikistānas galvaspilsētā, žurnālistiem sacīja S. Lavrovs. "Mēs esam pret vienpusējām sankcijām.

Jāatgādina, ka ES piektdien noteica embargo jēlnaftas importam no Sīrijas. Tomēr, neraugoties uz šo aizliegumu, Eiropas uzņēmumi ir tiesīgi līdz 15. novembrim turpināt pildīt šobrīd spēkā esošajos piegāžu līgumos noteiktās saistības.

Līdzās jēlnaftas importa aizliegumam Brisele arīdzan paplašināja to personu sarakstu, kurām saistībā ar Sīrijas drošības spēku vardarbīgo vēršanos pret protestētājiem iesaldēti līdzekļi un noteikts ceļošanas aizliegums. Sankcijas tāpat vērstas pret trim uzņēmumiem, to vidū ir arī viena banka.

ES nonāk 95% Sīrijas eksportētās jēlnaftas. Lēmums par aizliegumu investēt Sīrijas naftas sektorā gan vēl nav pieņemts, taču šādas sankcijas pret Sīriju varētu tikt vērstas nākotnē, ja situācija turpinās pasliktināties.

Krievija līdz ar Ķīnu pastāvīgi iebildusi pret Rietumu aicinājumiem noteikt pret Damasku sankcijas. Maskavas un Pekinas pārstāvji boikotēja arī ANO Drošības padomes sēdi, kurā bija paredzēts apspriest Sīrijas jautājumu.

Krievija uzstāj, ka Sīrijas prezidentam Bašaram al Asadam jādot pietiekami daudz laika, lai viņš varētu īstenot apsolītās reformas. Maskava arī atzinusi, ka turpina ieroču piegādes Sīrijai.

Pēc viesošanās Damaskā Krievijas ārlietu ministra vietnieks Mihails Bogdanovs pirmdien paziņoja, ka Maskavas politika pret Sīriju nav mainījusies.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits