Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Krievijā pieaugusi vēlme iemūžināt Staļinu

Krievijas prezidenta Vladimira Putina valdīšanas ērā liktais uzsvars uz uzvaru karā kā nācijas vienotāju un galveno atzīmējamo sasniegumu vēsturē nesis augļus arī tā laika līderu idealizēšanā. Palielinoties Georga lentīšu izmēriem pie Krievijas pilsoņu krūtežas, vēl straujāk pieaudzis to Krievijas iedzīvotāju skaits, kuri glorificē Josifu Staļinu, piekrītot, ka jāceļ viņam pieminekļi, un attaisnojot viņa vadītās represijas.

Pēdējā aptauja liecina, ka Staļina vai vismaz viņa attēla pielūgsmes mānija inficējusi arī jauniešus. To īpaši aktīvi izmanto veikli darboņi, ekspluatējot staļinisma tēlus mārketingā, ko laikraksts Kommersant dēvē par "tirāna monetizāciju".

Levadas centra pārstāvis Ļevs Gudkovs intervijā The New York Times saka: "Nostiprinot Staļina tēlu, Putina režīms mēģina nostiprināt ideju, ka kolektīvās intereses ir daudz svarīgākas par indivīdu dzīvi, tas nozīmē, ka režīmam ir mazāk atbildības sabiedrības priekšā."

Šo Krievijas sabiedrībā novēroto jauno Staļina valdzinājumu nav kavējušies izmantot veikli darboņi dažādu preču un pakalpojumu mārketingā, raksta Kommersant.ru

Pilnībā atjaunotais pēckara daudzdzīvokļu māju kvartāls Sokoļņikos oficiāli nosaukts par dzīvojamo kompleksu Staļinki. Mārketologi uzsver, ka šajā gadījumā Staļina tēls asociējoties ar drošumu, kvalitāti, dabiskumu, stabilitāti, augstiem griestiem utt.

Patentu reģistrācijas firmas pārstāvis stāsta, ka viņu klienti ir reģistrējuši tādas ar Staļinu saistītas preču zīmes kā degvīns Koba un Pahan Sovetov, vīns Kremļa kalnietis, papirosi StaļinLife. Ir nopērkams degvīns Ģenerālisimuss, sērkociņi Za Roģinu, melnā tēja Staļin, cigaretes Prima nostalģija. Staļina portrets ir uz glāžu turētājiem, šokolādes, rokaspulksteņiem, mobilo telefonu maciņiem un krekliņiem.

Top komentāri

vasja
v
v e r g u d v ē s e l e s ...
Kur cilvēki netic Dievam,
K
tur rodas vajadzība elkus pielūgt, bet tas ir grēks pret pirmo bausli, un -tātad- nāves grēks. Šajā gadījumā runa iet par varmāku un slepkavu, un vai mazums varmāku un slepkavu ir cilvēku vidū, kam šī šļaka SAVĒJĀ?
NAV VIENALGA
N
tie krievi taču ir pilnīgākie mazohisti!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits