Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Krievija uzdāvina Ķīnai divas salas

Krievija zaudēs Tarabarovas salu un pusi no Lielās Usūrijas salas, kas atrodas pie Amūras un Usuri upju sateces, netālu no Habarovskas. Kīnieši no Krievijas iegūs ap 380 kvadrātkilometru lielu teritoriju, informē The China Post. Salīdzinājumam — Latvijas zaudētā Abrenes apriņķa platība ir ap 1300 kvadrātkilometru.
Olimpisko spēļu priekšvakarā Ķīna varētu saņemt dāvanu no Krievijas, jo Maskava piekritusi atdot ķīniešiem divas salas Amūras upē pie abu valstu robežas. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs pirmdien dosies vizītē uz Pekinu, kur varētu parakstīt attiecīgu vienošanos ar Ķīnas kolēģiem, ziņo Vremja novostei.

Tarabarovas sala tiks pārdēvēta par "Sudrabotā pūķa" salu, savukārt Lielās Usūrijas salas Ķīnas daļa tiks nodēvēta par "Melnā lāča" salu. Krievu ģenerāļi raizējas, ka zaudētā teritorija ir diezgan tuvu Habarovskai, tāpēc konflikta gadījumā Ķīnai būs vieglāk sākt uzbrukumu. Tomēr šādu vienošanos jau 2004.gadā apstiprināja toreizējais Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Pēc analītiķu domām, Maskava ar šādu labvēlības žestu vēlas uzlabot attiecības ar Pekinu. Tagad gan ar jaunu sparu varētu izskanēt teritoriālās pretenzijas no citām valstīm, it sevišķi Japānas, kas vēlas atgūt Kuriļu salas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits