Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Krievija vervē bijušos Afganistānas karavīrus sava karaspēka papildināšanai Ukrainā

Krievija mēģina savervēt bijušos Afganistānas armijas karavīrus karam Ukrainā, atsaucoties uz saviem avotiem, ziņo amerikāņu žurnāls Foreign Policy.

Žurnāls vēsta, ka bijušie Afganistānas armijas elites vienības karavīri, kurus apmācījuši ASV un Lielbritānijas instruktori, saņem piedāvājumus par dāsnu atlīdzību pievienoties Krievijas karaspēkam Ukrainā.

Nav zināms, kā vārdā vervētāji rīkojas, taču žurnāla avoti liecina, ka aiz šiem mēģinājumiem stāv Krievijas algotņu organizācija "Vagner".

Viens no bijušajiem Afganistānas armijas elites vienības kapteiņiem "Foreign Policy" sacīja, ka viņš palīdzējis vairākiem bijušajiem kolēģiem sazināties ar vervētāju, kurš noorganizējis viņiem lidojumu uz Teherānu, kur atrodas viņa birojs. No turienes viņi tālāk lidojuši uz Krieviju.

Afganistānā varētu atrasties 20 000 līdz 30 000 bijušo Afganistānas armijas elites vienības karavīru, kuri nespēja evakuēties uz Rietumvalstīm pēc tam, kad Afganistānā 2021.gada augustā varu sagrāba talibi.

Daudzi no viņiem ir spiesti slēpties no talibiem. Ne visi no viņiem ir gatavi karot Krievijas pusē, kuru uzskata par ienaidnieku, taču, kā stāsta žurnāla sarunu biedri, izmisīgā situācija, kurā viņi nonākuši, var piespiest vairākus tūkstošus cilvēku spert šādu soli.

"Foreign Policy" norāda, ka Afganistānas karavīri, kuras Rietumu partneri faktiski pameta pēc aiziešanas no Afganistānas, varētu kļūt par Ukrainas dabiskajiem sabiedrotajiem, ja viņiem tiktu dota šāda iespēja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits