Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Krievijas parlaments apstiprina budžetu ar rekordlielu summu aizsardzībai

Krievijas parlaments trešdien apstiprinājis federālo budžetu, kurā periodam no 2024.gada līdz 2026.gadam izdevumi palielināti par aptuveni 25% un aizsardzībai atvēlēta rekordliela summa.

Krievijas parlamenta augšpalāta - Federācijas padome -vienbalsīgi pieņēma budžetu, un tas tiks nosūtīts parakstīšanai prezidentam Vladimiram Putinam.

Budžets periodam no 2024.gada līdz 2026.gadam tika izstrādāts speciāli tam, lai finansētu Krievijas armiju un mazinātu "17 500 sankciju" ietekmi uz Krieviju, izteicās Valsts domes priekšsēdētājs Vjačeslavs Volodins pēc tam, kad 17.novembrī budžetu apstiprināja parlamenta apakšpalāta.

Saskaņā ar šo budžetu, kas ir lielākais kāds Krievijai jebkad bijis, paredzams, ka nākamgad pirmo reizi Krievijas mūsdienu vēsturē aizsardzības izdevumi apsteigs sociālos izdevumus.

Kremlis vēlas nostiprināt atbalstu Putinam pirms martā gaidāmajām prezidenta vēlēšanām. Rekordzemam bezdarba līmenim, lielākām algām un mērķtiecīgiem sociālajiem izdevumiem vajadzētu palīdzēt Kremlim pārvarēt ietekmi, ko radījusi ekonomikas pārorientēšana uz karadarbību, taču analītiķi uzskata, ka ilgtermiņā tas varētu radīt problēmas.

Londonas Karaliskā apvienoto bruņoto dienestu institūta eksperts Ričrds Konolijs norāda, ka budžets liecina par vispārēju Krievijas sabiedrības militarizāciju un gatavošanos ilgstošai konfrontācijai ar Rietumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits