Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Krievijas parlaments atbalsta Putina tiesības vēlreiz kandidēt uz prezidenta amatu

Krievijas parlamenta abas palātas trešdien apstiprināja konstitūcijas grozījumus, kas cita starpā ļaus prezidentam Vladimiram Putinam vēlreiz pretendēt uz jaunu pilnvaru termiņu.

Vispirms likumprojektu trešdien trešajā un galīgajā lasījumā pieņēma parlamenta apakšpalāta Valsts dome, bet pēc tam apstiprināja augšpalāta Federācijas padome.

Saskaņā ar pašreiz spēkā esošo konstitūciju 2024.gadā, kad beigsies jau ceturtais pilnvaru termiņš, kuru Putins aizvadījis valsts galvas krēslā, viņam vairs nebūtu tiesību vēlreiz kandidēt uz šo amatu.

Likumprojekts, kas kopumā paredz aptuveni 390 grozījumus konstitūcijā, Valsts domē tika apstiprināts, 383 deputātiem balsojot par un 43 atturoties. Pret nebalsoja neviens likumdevējs, žurnālistiem paziņoja Valsts domes spīkers Vjačeslavs Volodins.

Federācijas padomē par likuma apstiprināšanu balsoja 160 senatori, viens balsoja pret, bet trīs atturējās.

Tagad likumprojektu tiks rīkota tautas nobalsošana, kas plānota 22.aprīlī.

67 gadus vecais Putins, kurš prezidenta un premjerministra amatos atradies pie varas Krievijā divas desmitgades, janvārī ierosināja plašas konstitucionālās reformas, bet tobrīd noliedza, ka to mērķis ir nodrošināt viņam iespēju palikt pie varas pēc 2024.gada.

Taču otrdien Valentīna Tereškova, viena no parlamenta deputātēm, kas pārstāv valdošo partiju, ierosināja vēl vienu konstitūcijas grozījumu, kas paredz dzēst līdzšinējos Putina pilnvaru termiņus un sākt to uzskaiti no jauna, ja to atļaus Konstitucionālā tiesa.

Citi grozījumi konstitūcijā paredz garantijas uz pensiju un minimālo algu, kā arī piešķir parlamentam tiesības izvirzīt premjera kandidatūru. Grozījumi arī piešķirs prezidentam papildu pilnvaras atlaist augstākās tiesas tiesnešus un noraidīt parlamenta pieņemtos likumprojektus.

papildināts virsraksts un visa ziņa 

Top komentāri

Mega
M
Ļoti jau grib būt tā varenākā, bet nekas bez lielīšanās un ieroču taisīšanas tik labi nesanāk. Tajā valstī daudz melo un ir liela varaskāre. Valsts ir bagāta resursiem, bet nemāk tos izmantot.
Istoričeskijs
I
Vieniem likums - citiem grozījumi. Krievijā tā - no laika gala.
jānis
j
Nu, ja tiem krieviem tā vajag, lai tad tā arī ir. Apsveicu!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits