Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Krievijas parlaments premjera amatā apstiprina Putina izvirzīto Mišustinu

Krievijas Valsts dome ceturtdien apstiprinājusi premjerministra amatā prezidenta Vladimira Putina izvirzīto līdzšinējo Federālā nodokļu dienesta vadītāju Mihailu Mišustinu.

Valdošā partija Vienotā Krievija vienbalsīgi atbalstīja Mišustina kandidatūru. Pret nebalsoja neviens parlamenta apakšpalātas loceklis, lai gan komunisti balsojumā atturējās. 

53 gadus vecais Mišustins nodokļu dienestu vada kopš 2010.gada, bet pirms tam nodarbojies ar biznesu un strādājis dažādos amatos valdībā.

Kā ziņots, trešdien demisionēja premjerministra Dmitrija Medvedeva vadītā valdība.

Pēc Medvedeva teiktā, valdība atkāpusies saistībā ar Putina ierosinātajiem grozījumiem konstitūcijā, kas paredz paplašināt parlamenta pilnvaras.

Savukārt Putins paziņoja, ka nolēmis izveidot Drošības padomes priekšsēdētāja vietnieka amatu, ko piedāvājis to Medvedevam.

Kritiķi jau sen tur aizdomās Putinu par ieceri saglabāt varas grožus savās rokās pēc prezidentūras beigām, un ierosinātās izmaiņas konstitūcijā, visticamāk, dos viņam šādu iespēju.

Grozījumi konstitūcijā dos iespēju Putinam ieņemt premjerministra amatu pēc 2024.gada vai kļūt par Valsts padomes vadītāju. Putins ir izteicies, ka vēlētos stiprināt šo institūciju, kam pašreiz ir padomdevēja loma.

Putins varētu kļūt arī par jaunā, uzlabotā parlamenta spīkeri.

"Visiem skaidrs, ka viss virzās uz to, lai nostādītu Putinu valdnieka lomā uz mūžu," norādījis opozīcijas politiķis Leonīds Volkovs.

Laikraksts Kommersant nodēvējis Putina iniciētās izmaiņas par "janvāra revolūciju" un norādījis, ka šie priekšlikumi, visticamāk, ievadīs daudz citu izmaiņu.

Saskaņā ar pašreizējo Krievijas konstitūciju viena persona drīkst ieņemt prezidenta amatu tikai divus termiņus pēc kārtas, un tas nozīmē, ka Putins 2024.gadā nevarēs kandidēt uz vēl vienu termiņu prezidenta amatā.

papildināta visa ziņa 

Top komentāri

ha! ha! ha!
h
Būtu baigais pārsteigums, ja "neapstiprinātu".
Tēvzemes Sargs
T
Atbilde tam"Purvčikam-pirdienam'-'tieši Krievija ar savu caru Putinu ir nulle!
nu jā
n
Ja Putins vienkārši būtu atlaidis Medvedevu, tad viņš būtu izskatījies pēc vīra, kurš ir pametis sievu un vēl viņu izdzinis no dzīvokļa. Ja Medvedevs vienkārši būtu atkāpies no amata, vienalga visi būtu sapratuši, ka viņš ir palūgts aiziet. Bija jāatrod pieklājīgāks scenārijs. Putins paziņo par konstitucionālu reformu, kuras vērtība ir nulle, bet skan tik skaļi. Medvedevam uztic īstenot šo dižo darbu (reformu). Medvedevs sēdēs pie galda, lasīs komisijai juristu izstrādāto reformu (cerams, ka nevienu rindkopu neizlaidīs un lapas nesajauks), lūgs komisijai nobalsot par, ar to viņa dižais darbs būs beidzies, varēs mierīgi doties pelnītajā klosterī.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits