Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Krievijas vēstniekam Latvija jāpamet līdz februāra beigām

Krievijas vēstniekam Latvijā Mihailam Vaņinam līdz 24.februārim ir jāpamet Latvija, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

ĀM norāda, ka pirmdien uz ministriju tika uzaicināts Vaņins, kuru informēja par Latvijas lēmumu no 24.februāra pazemināt diplomātisko attiecību līmeni ar Krieviju līdz pilnvarotā lietveža līmenim.

Lēmums ir pieņemts, jo Krievija turpina tās 2022.gada 24.februārī sākto pilna mēroga militāro agresiju pret Ukrainu, kā arī solidarizējoties ar Igauniju un Lietuvu.

Krievijas vēstniekam Latvija jāpamet līdz 24.februārim. Krieviju līdz 24.februārim pametīs Latvijas vēstnieks Krievijā.

LETA jau rakstīja, ka Krievija izraida Igaunijas vēstnieku un pazemina savstarpējās diplomātiskās pārstāvniecības līmeni līdz pagaidu pilnvarotā lietveža līmenim.

Uz Krievijas ārlietu ministriju pirmdien izsaukts Igaunijas vēstnieks Maskavā Marguss Laidre, kurš tika informēts par šo lēmumu, kā arī par to, ka viņam līdz 7.februārim jāatstāj Krievija.

Ministrija arī apgalvoja, ka Igaunijas līderi pēdējo gadu laikā mērķtiecīgi esot iznīcinājuši attiecības ar Krieviju. Kā pēdējais piliens attiecību saasināšanā tiek minēts Igaunijas lēmums izraidīt 13 Krievijas diplomātus un astoņus tehniskos darbiniekus.

Reaģējot uz to, Krievija nolēmusi pazemināt savstarpējo diplomātiskās pārstāvniecības līmeni līdz pagaidu pilnvarotā lietveža līmenim.

Tā kā Krievija ir izraidījusi Igaunijas vēstnieku, arī Igaunijas pieprasīs, lai Krievijas vēstnieks atstātu Igauniju, pirmdien paziņoja Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Reinsalu.

"Igaunija pieņem zināšanai Krievijas šodienas lēmumu pazemināt diplomātisko pārstāvniecību līdz pagaidu pilnvarotā lietveža līmenim. Attiecībās ar Krieviju Igaunija vadās pēc paritātes principa, no kura mēs neatkāpjamies. Tas nozīmē, ka Krievijas vēstnieks Tallinā aizbrauks tajā pašā lakā, kad Igaunijas vēstnieks [Krievijā], tas ir, 7.februārī," sacīts Reinsalu publiskotajā paziņojumā.

Reinsalu uzsvēra, ka Krievijas rīcība netraucēs Igaunijai atbalstīt Ukrainu.

"Krievijas rīcība mūs neatturēs sniegt visaptverošu atbalstu Ukrainai, kas jau gandrīz gadu cīnās par savu suverenitāti un mūsu visu drošību. Mēs turpināsim atbalstīt Ukrainu situācijā, kad Krievija plāno liela mēroga uzbrukumus, un mēs aicinām līdzīgi domājošas valstis palielināt palīdzību Ukrainai," norādīja Igaunijas ārlietu ministrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins apgalvo, ka piekritis Navaļnija apmaiņai

Krievijas diktators Vladimirs Putins paziņojis, ka dažas dienas pirms opozicionāra Alekseja Navaļnija nāves cietumā viņš no kādas personas saņēmis piedāvājumu apmainīt Navaļniju pret Rietumos ieslod...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits