Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Maskavā nošauts advokāts un žurnāliste

Krievijas galvaspilsētas Maskavas centrā pirmdien tika nošauts advokāts Staņislavs Markelovs, kurš aktīvi darbojās cilvēktiesību aizsardzības lietās. Slepkava smagi ievainoja arī laikraksta Novaja gazeta žurnālisti Anastasiju Baburovu, kas uzbrukuma brīdī gāja līdzās S.Markelovam. 25 gadus vecā žurnāliste vēlāk nomira slimnīcā. Neilgi pirms slepkavības viņa bija intervējusi S.Markelovu par visām viņa lietām. _Novaja gazeta _galvenais redaktors Dmitrijs Muratovs sola, ka intervijas teksts noteikti tiks publicēts.


S.Markelovs un A.Baburova tika nošauti pēc preses konferences, kurā advokāts paziņoja par nodomu pārsūdzēt tiesas lēmumu pulkveža Jurija Budanova lietā. Slepkava acīmredzot sagaidīja preses konferences beigas un sekoja S.Markelovam. Noziedznieks pienāca cieši klāt un iešāva advokātam pakausī. A.Baburova centusies viņu apturēt, bet slepkava sašāva arī viņu un aizbēga no notikuma vietas.


34 gadus vecais advokāts S.Markelovs bija pazīstams ar līdzdalību vairākās skaļās lietās. Ievērojamākā no tām bija pulkveža J.Budanova lieta. J.Budanovs bija notiesāts par 18 gadu vecās čečenu meitenes Elzas Kungajevas slepkavību. S.Markelovs pārstāvēja Kungajevu ģimeni. Krievijas varas iestādes nesen nolēma pirms termiņa atbrīvot J.Budanovu, kuram bija piespriests 10 gadu cietumsods. Pirms dažām dienām viņš tika atbrīvots no apcietinājuma.


Novaja gazeta žurnāliste Anna Poļitkovska, kas tika nošauta 2006.gadā, savulaik rakstīja, ka S.Markelovs bijis pirmais advokāts, kurš sāka strādāt Čečenijā, aizstāvot iedzīvotāju cilvēktiesības. Krievijas cilvēktiesību aizstāvji ir sašutuši par S.Markelova un žurnālistes A.Baburovas slepkavību. «Šajā valstī cilvēktiesību aizstāvju slepkavības kļuvušas par ikdienišķu parādību,» secina A.Poļitkovskas ģimenes advokāte Karina Moskaļenko.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits