Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Medvedevs: Krievijas vēlēšanu iznākums nebūt nav noteikts

Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs piektdien pavēstīja, ka viņa lēmums atteikties no prezidenta amata par labu Vladimiram Putinam nebūt nav noteicis gaidāmo vēlēšanu iznākumu.

"Kā gan to iznākums var būt iepriekš noteikts," vaicāja Medvedevs intervijā, kuru Krievijas federālie telekanāli pārraidīs piektdienas vakarā. "Lai cilvēki izlemj, par ko balsot. Lai viņi izlemj, vai viņi atbalsta konkrēto politisko spēku vai nē."

Medvedevs lēmumu nebalotēties vēlēšanās skaidroja ar to, ka premjers Putins valstī ir cilvēks ar vislielāko autoritāti un valdības vadītāja reitings ir "nedaudz augstāks".

"Jā, man protams ir patīkami apzināties, ka patlaban amata pilnvaras veicošajam prezidentam ir pietiekami augsts uzticības reitings, viņam šī brīža situācijai ir pieklājīgs vēlēšanu reitings. Bet, no otras puses, premjerministrs Putins nenoliedzami mūsu valstī ir cilvēks ar vislielāko autoritāti, un viņa reitings ir nedaudz augstāks," norādīja Medvedevs.

"Nez kāpēc par to neviens nerunā. Bet patiesībā tās ir praktiskas, bet ļoti svarīgas lietas, uz kurām jāvērš uzmanība katram politiķim, ja viņš vēlas dot labumu valstij, nevis grūstīties ar elkoņiem," norādīja prezidents.

Jau ziņots, ka aizvadītajā sestdienā Maskavā notikušajā valdošās partijas "Vienotā Krievija" kongresā Medvedevs lūdza Putinu no jauna kandidēt uz prezidenta amatu nākamgad paredzētajās prezidenta vēlēšanās.

Pats Medvedevs savukārt paziņoja, ka pēc prezidenta vēlēšanām gatavs strādāt praktisku darbu Krievijas valdībā, bet Putins izteica cerību, ka pēc viņa uzvaras šajās vēlēšanās Medvedevs kļūs par valdības vadītāju.

Tāpat Medvedevs valdošās partijas kandidātu sarakstā decembrī paredzētajās Valsts domes vēlēšanās ierakstīts ar pirmo numuru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits