Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

NATO spēku virspavēlnieks Eiropā: Savu labo gribu un uzvedību Krievija var pierādīt tieši Ukrainā

Pašlaik Austrumukrainā atrodas ievērojams daudzums Krievijas karavīru un bruņutehnikas, līdz ar to Krievija var pierādīt savu labo gribu un uzvedību tieši tur, deeskalējot situāciju un īstenojot Minskas vienošanās nosacījumus, norāda NATO spēku virspavēlnieks Eiropā ģenerālis Filips Brīdlovs.

Runājot par situāciju Ukrainā, Brīdlovs norādīja, ka visām iesaistītajām pusēm ir jāvirzās uz to, lai tiktu ieviesti Minskas vienošanās nosacījumi. Viņš arī uzsvēra, ja Krievija vēlas būt līdzvērtīgs spēlētājs uz globālās skatuves un laba vieta, kur to parādīt, ir tieši Donbass un Ukraina.

NATO spēku virspavēlnieks Eiropā skaidroja, ka Krievijai ir visas iespējas to arī izdarīt, deeskalējot situāciju un virzoties uz priekšu Minskas vienošanās izpildē. Tāpat ģenerālis aicināja atcerēties, ka viena no svarīgākajām šīs vienošanās daļām ir atjaunot starptautiski atzītās robežas ar Ukrainu. Labs veids, kā to izdarīt, ir Krievijai izvest savus karavīrus un tehniku no šiem reģioniem un ļaut Ukrainai atjaunot tās starptautiski atzītās robežas, teica Brīdlovs.

Viņš gan atzina, ka abām iesaistītajām pusēm ir veicams liels darbs, taču vienlaikus neslēpa pārliecību, ka tas ir izdarāms.

"Es tiešām redzu iespēju Krievijai pierādīt, ka tā ir partneris un spēlētājs uz globālās skatuves," pauda Brīdlovs.

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš pagājušā gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits