Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

NBC: Putins personīgi iesaistīts kiberuzbrukumos ASV vēlēšanu kampaņā

ASV izlūkdienestu amatpersonas uzskata, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins bija personīgi iesaistīts hakeru uzbrukumos ASV prezidenta vēlēšanu kampaņas laikā, lai atriebtos demokrātu kandidātei Hilarijai Klintonei, trešdienas vakarā ziņoja ASV telekanāls NBC News.

Putins personīgi devis norādījumus, kā jānopludina un citādi jāizmanto hakeru iegūtie ASV demokrātu materiāli, ziņoja NBC, atsaucoties uz divām informētām amatpersonām.

Pagājušonedēļ laikraksts Washington Post ziņoja par Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) vērtējumu, ka Krievija veikusi kiberuzbrukumus ASV personu un iestāžu e-pasta vēstulēm, lai veicinātu republikāņu kandidāta Donalda Trampa uzvaru ASV prezidenta vēlēšanās 8.novembrī.

Tiek uzskatīts, ka Putins nespēja piedot Klintonei to, ka viņa kā valsts sekretāre publiski apšaubīja 2011.gada Krievijas parlamenta vēlēšanu godīgumu. Putins arī apsūdzēja Klintoni musināšanā uz ielu protestiem Krievijā.

Izlūkdienesta amatpersonas pavēstīja NBC, ka Putina sākotnējais mērķis šajos kiberuzbrukumos bija atriebties Klintonei, bet vēlāk tas pārtapa par plašākiem centieniem parādīt pasaulei ASV politikas korumpētību un radīt iespaidu, ka citas valstis vairs nevar paļauties uz ASV kā drošu globālu līderi.
Tramps, kurš bija atzinīgi izteicies par Putinu, ir noraidījis kā "smieklīgu" apgalvojumu, ka Krievija organizējusi hakeru uzbrukumus Demokrātu nacionālajai komitejai un Klintones aprindu cilvēkiem.
Vadoši ASV kongresmeņi ir aicinājuši veikt oficiālu Kongresa izmeklēšanu par šiem hakeru uzbrukumiem.

Top komentāri

:)
:
Совсем шавки из ума выжили, такой бред несут... врачи психиатры аж в ужасе! :) Слив по демократам 100% был ИНСАЙДЕРСКИМ, потому как МУХЛЕВАЛИ, а это многим американцам не только просто не нравится - считают это ТЯЖКИМ ПРЕСТУПЛЕНИЕМ!
Susļiks
S
sevišķi smieklīgi, ka Murrejs klārē, ka Podestas pastu esot saņēmis no avota "mežā". Podestas pasts bija triviāli uzlauzts ar fišingu vai citu paroles iegūšanas veidu - visa noplūde ir TIKAI viņa pastkaste.
haha
h
Demokrāti agonijā mēt kūleņus un nemāk zaudēt :D izdomā pasakas
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits