Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

papildināts (16:46) - Rinkēvičs Krievijai nedraud, bet informē - sankcijas var tikt pastiprinātas

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība) pēc sarunām ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu preses konferencē sacīja, ka sankcijas pret Krieviju var tikt atceltas, taču var arī tikt pastiprinātas - viss esot atkarīgs no situācijas Ukrainā.

"Ja situācija, nedod Dievs, pasliktināsies, mēs nevaram izslēgt tālākus mērus – es nedraudu, es tikai informēju par mūsu [Eiropas Savienības - red.] kopējo pozīciju," norādīja Latvijas ārlietu ministrs. 

Lavrovs, atbildot uz jautājumu par sankcijām, norādīja, ka  "mēs [Krievija – red.] sankcijas nesākām, mums ārzemju kolēģi (..) norāda, izpildiet kritērijus, mēs sankcijas atcelsim", bet Krievija atcels sankcijas, tikai tad ja "Rietumu partneri" to izdarīs. 

Latvijas ministrs žurnālistiem pavēstīja, ka ir "dzirdējis dažādas idejas" par Austrumukrainas miera jautājumiem un "ka mums ir potenciāls virzīties uz priekšu, bet tas ir atkarīgs no Krievijas, ES un Ukrainas".

Krievijas pārstāvis sacīja, ka Krievija. ir ieinteresēta vienlīdzīgās, abām pusēm izdevīgās attiecībās ar Eiropas Savienību un tās partneriem.

"Mēs uzskatam, ka šāda iespēja pastāv," norādīja Lavrovs, piebilstot, ka lai to panāktu nepieciešams attiekties no dubultstandartiem un attiekties no vēlmes Krieviju izolēt.   

Latvijas ārlietu ministrs vērsa uzmanību uz drošības situāciju Baltijas jūras reģionā. "Tā diemžēl ir būtiski pasliktinājusies. Nav arī saprotams Krievijas militāro aktivitāšu pieaugums, tai skaitā civilo gaisa satiksmi apdraudošie militāro lidmašīnu lidojumi. NATO ir spiesta reaģēt un pastiprināt savu klātbūtni. Nepieciešams atjaunot uzticības gaisotni, esam par dialogu arī šajā jautājumā", norādīja ministrs. 

Tāpat preses konferencē tika runāts arī par Latvijā dzīvojošajiem krieviem, un Lavrovs sacīja, ka Krievija turpinās atbalstīt savus tautiešus citās valstīts un cīnīties par to, lai tiktu ievērotas visas viņu tiesības, kuras nosaka starptautiskās cilvēktiesību organizācijas.

Rinkēvičs atbildot sacīja, ka šajā jautājumā abu valstu viedokļi atšķiras, tomēr viņš uzskata, ka Latvijā nepilsoņiem, kuri to vēlas, ir pietiekoši vienkārši iegūt pilsonību.  

Sarunās ar Sergeju Lavrovu tika pārrunāts ne tikai Ukrainas krīzes regulējums, bet arī ES un Latvijas savstarpējās attiecības ar Krieviju, kā arī kopējā reģiona sadarbība.

Lavrovs arī norādīja, ka tika "runāts atklāti un kā kaimiņiem pienākas". 

Jau vēstīts, ka 11. un 12. janvārī Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs uzturas darba vizītē Maskavā. 

Vizīte notiek saistībā ar Latvijas prezidentūru Eiropas Savienības Padomē un koordinācijā ar ES Augsto pārstāvi ārlietās Federiku Mogerīni.

pievienota 7. rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits