Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pēc šaušanas skolā Krievijā rosina ieroču un interneta ierobežojumus

Krievijai sērojot par deviņiem šāvēja uzbrukumā ģimnāzijā Kazaņā dzīvību zaudējušajiem cilvēkiem, izskanējuši amatpersonu un politiķu priekšlikumi ne tikai padarīt stingrāku ieroču turēšanas atļauju saņemšanas kārtību, bet arī stingrāk kontrolēt aktivitātes internetā un ziņot par "aizdomīgiem" skolēniem, par "aizdomīgu" uzskatot arī līdzdalību protestos.

19 gadu vecais no koledžas akadēmisko parādu dēļ atskaitītais Iļnazs Gaļavijevs, bruņojies ar legāli iegādāto pusautomātisko gludstobra šaujamieroci Hatsan Escort, otrdien ieradās Kazaņas 175. ģimnāzijā, kuru pats savulaik bija absolvējis, un atklāja uguni uz cilvēkiem. Dzīvību uzbrukumā zaudēja septiņi skolēni un divi skolotāji. Ievainojumus guva 23 cilvēki – 20 skolēni un trīs pieaugušie, vēsta ziņu aģentūra TASS. Šāvēju policija aizturēja. Life.ru vēsta, ka pirmajā nopratināšanā policijā viņš paziņojis, ka pirms pāris mēnešiem apzinājies savu dievišķo dabu, pēc tam viņā esot sācis mosties monstrs un viņš arvien vairāk sācis ienīst visus cilvēkus, to skaitā savu māti.

Uzreiz pēc notikušā Krievijas prezidents Vladimirs Putins izdevis rīkojumu valdībai padarīt stingrākus ieroču aprites noteikumus civilpersonām. Kommersant.ru vēsta, ka trešdien Krievijas Valsts domes Drošības komiteja apstiprinājusi izskatīšanai parlamentā pirmajā lasījumā likumprojektu, kas paredz stingrākus noteikumus licences saņemšanai šaujamieroča iegādei. Tiesa, pašreizējā redakcijā tas nebūtu novērsis to, ka Gaļavijevs iegādājas šaujamieroci.

Krievijas pilnvarotā cilvēktiesību jautājumos Tatjana Moskaļkova ierosinājusi paaugstināt ieroču iegādāšanās un turēšanas minimālo vecumu no 18 gadiem uz 21 gadu. Populistiskais politiķis Vladimirs Žirinovskis paudis viedokli, ka vajadzētu aizliegt medijiem ziņot par šaušanām skolās, jo tas var musināt jauniešus uz līdzīgu darbību atkārtošanu. Rossija 24 vēsta, ka Krievijas izglītības ministrs Sergejs Kravcovs izdevis rīkojumu visām skolām valstī pastiprināt drošību. Valsts domes priekšsēdētājs Vjačeslavs Volodins ierakstā Telegram aicinājis apspriest priekšlikumus likvidēt anonimitāti internetā. Tatarstānas pilnvarotā bērnu tiesību jautājumos Irina Voliņeca intervijā Solovjov Live paziņojusi, ka Kazaņas uzbrukumā vainojams "absolūts valsts ideoloģijas trūkums" un tas, ka valsts nenodrošinot bērnu aizņemtību ārpusskolas aktivitātēs, kā tas bija PSRS. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits