Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Peskovs atbild Londonai, ka Krievija savu uzvedību nemainīs

Krievija negrasās mainīt savu uzvedību, lai uzlabotu attiecības ar Lielbritāniju, piektdien sacīja Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, norādot, ka Krievijas uzvedībā arī šobrīd nav nekā nosodāma.

"Nē, mēs savu uzvedību nemainīsim, jo vienīgais, ko Krievija vēlas, ir savstarpēji izdevīgas attiecības, kas būtu balstītas cieņā pret abu pušu interesēm, un šādā uzvedības līnijā nav nekā nosodāma," ekonomikas foruma gaitā Sanktpēterburgā ziņu aģentūrai Interfax sacīja Peskovs.

Viņš uzsvēra, ka "savādākas izpausmes kaitē divpusējām attiecībām". "Un mēs redzam sekas un tieši to, kādā stāvoklī ir Krievijas-Lielbritānijas attiecības," piebilda Peskovs.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins nule kā teicis, ka vēlētos, lai saistībā ar šīm attiecībām tiktu rasta izeja no pašreizējās situācijas, atgādināja Kremļa preses sekretārs.

Kā iepriekš norādīja Putins, Krievijai un Lielbritānijai ir jāpāršķir lappuse divpusējās attiecībās. Jau pēc tam Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas pārstāve norādīja, ka Lielbritānijas un Krievijas attiecības var uzlaboties vienīgi tad, ja Krievija mainīs savu uzvedību.

"Citādākas attiecības ir iespējamas tikai tad, ja Krievija maina savu uzvedību," ceturtdien norādīja Mejas preses pārstāve, uzsverot, ka bijušā Krievijas spiega Sergeja Skripaļa saindēšana bijusi nicināma rīcība.

"Mēs esam skaidri likuši saprast, ka Krievijas agresivitāte un destabilizējošā uzvedība grauj tās apgalvojumu ticamību, ka tā ir atbildīgs starptautiskais partneris," norādīja Mejas preses pārstāve.

Londona apsūdzējusi Krieviju, ka tā sarīkoja uzbrukumu Skripaļam, saindējot viņu ar nervus paralizējošo vielu Novičok.

Skripaļs un viņa meita Jūlija pagājušā gada 4.martā Solsberijā tika atrasti bez samaņas uz soliņa parkā. Lielbritānijas varasiestādes secināja, ka Skripaļiem uzbrukts ar Novičok.  Maskava noliegusi, ka būtu saistīta ar notikušo.

Incidents izraisīja ievērojamu saspīlējumu Krievijas attiecībās ar Lielbritāniju un citām rietumvalstīm.

Tomēr Putins ekonomikas forumā Sanktpēterburgā ceturtdien pavēstīja, ka pienācis laiks "beidzot pāršķirt šo lappusi, kas saistīta ar spiegiem un slepkavības mēģinājumiem".

 

Top komentāri

Kremļa nacisma anatomija
K
Kremļa nacisti paši savā uzvedībā nekad neko nemaina - tikai pamāca citus.
Ods
O
Vispirms parādiet dzīvus Skripaļus un ļaujiet uzdot jautājumus. Citos laikos šīs uzbrauciens būtu standarta casus belli.
Čārzs Haiders
Č
Pēc grandiozā skandāla, kas saistīts ar Skripaļu indēšanu , būtu ļoti dabiski un Londonas politiskajai līnijai atbilstoši, ka vismaz vienas(!) preses konferences ar Skripaļiem materiāli tiktu rādīti vismaz vienu reizi nedēļā. Kā tas nāk, ka pret briesmīgo Krieviju nelieto šādu labu ieroci, ko tā britiem pati iedevusi rokās?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits