Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Putins: Krievijas protestos nav nekā neparasta

Krievijas premjerministrs Vladimirs Putins sestdien paziņoja, ka masveidīgie protesti pret vēlēšanu rezultātu falsifikāciju nav nekas neparasts - "tā ir neizbēgama maksa par demokrātiju".

Kā ziņots, 10. un 24. decembrī Maskavā notika masveidīgas protesta akcijas pret 4. decembrī notikušo Valsts domes vēlēšanu rezultātu viltošanu.

"Protams, mēs pašlaik atrodamies politiskā cikla vidū. Valsts domes vēlēšanas ir beigušās un prezidenta vēlēšanas sāksies," televīzijās translētā uzrunā pirms Jaunā gada paziņoja Putins. "Šādos laikos politiķi vienmēr ekspluatē pilsoņu jūtas, viss nedaudz šūpojos, burbuļo, taču tā ir neizbēgama maksa par demokrātiju." "Nekā neparasta šeit nav," viņš norādīja.

Putins arī novēlēja labklājību un uzplaukumu visiem Krievijas iedzīvotājiem, neatkarīgi no viņu politiskajām nosliecēm, "arī tiem, kas simpatizē kreisajiem spēkiem, un tiem, kas atrodas pa labi, augšā, apakšā, nu kā vien vēlas".

Putins pēc 4. decembra vēlēšanām uz protestiem atbildējis izsmejošā tonī, gan protestētājus nodēvējot par mērkaķiem, gan arī paziņojot, ka labprāt runātu ar opozīciju, taču apgalvojot, ka tai neesot ne programmas, ne līderu.

24. decembrī Maskavā Saharova prospektā notikušajā vairāk nekā 100 000 cilvēku demonstrācijā viens no opozīcijas galvenajiem noformulētajiem uzstādījumiem bija: Nevienu balsi Putinam.

Kā piektdien paziņoja Krievijas opozīcijas kustības Solidaritāte līderis Boriss Ņemcovs, mītiņu "Par godīgām vēlēšanām" organizatori jaunu akciju gājiena formātā plāno rīkot 4. vai 5. februārī. Krievijas prezidenta vēlēšanas notiks 4. martā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits