Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Putins vēl "neesot izlēmis" vai startēs 2024.gada vēlēšanās

Krievijas prezidents Vladimirs Putins otrdien paziņojis, ka pērn izdarītie konstitūcijas grozījumi, kas ļauj viņam vēl vismaz divas reizes pretendēt uz valsts galvas amatu, esot nepieciešami lai "stabilizētu" valsti, tomēr viņš neatklāja, vai startēs nākamās vēlēšanās.

Videokonferences formātā uzstājoties Krievijas investīciju forumā, Putins izteicās, ka "nav vēl izlēmis", vai kandidēt 2024.gada vēlēšanās, kad beigsies viņa kārtējais termiņš prezidenta amatā.

"Taču šo tiesību pastāvēšana kā tāda jau stabilizē iekšējo politisko situāciju," norādīja Kremļa saimnieks. "Ar faktu, ka man ir tiesības tikt ievēlētam, pagaidām pietiek."

Viņš piebilda, ka šobrīd runāt par 2024.gadu esot pāragri.

Šobrīd 69 gadus vecais Putins pirmo reizi prezidenta krēslā sēdās 2000.gadā, bet šobrīd viņš aizvada jau ceturto pilnvaru termiņu šajā amatā.

Lai apietu konstitucionālos ierobežojumus, kādi formāli pastāvēja pirms pagājušā gada grozījumiem, laikā no 2008.gada līdz 2012.gadam Putins ieņēma premjera amatu, kamēr Kremlī tika iesēdināta viņa marionete Dmitrijs Medvedevs.

2012.gadā tika veikta "rokāde", un Putins atkal kļuva par prezidentu.

Pērn izdarītie grozījumi ļauj Putinam šo amatu ieņem vēl vismaz divus sešus gadus ilgus pilnvaru termiņus un tādējādi palikt kremlī vismaz līdz 2036.gadam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits