Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Uzvaras dienā notikuši incidenti Krievijā un Ukrainā

Arī pirms Krievijas lielāko svētku - Uzvaras dienas - svinību sākuma trešdien Maskavā notikusi varasiestāžu vēršanās pret opozīcijas atbalstītājiem, kuru tvarstīšana turpinās kopš svētdienas.

Šoreiz aizturēti vairāki desmiti cilvēku, to vidū viens no opozīcijas līderiem Aleksejs Navaļnijs, kuri agri no rīta piedalījās tā dēvētajā tautas pastaigā pie metrostacijas Barikadnaja, ziņo NEWSru. Aculiecinieki informē, ka Iekšlietu ministrijas karaspēka specvienības OMON kaujinieki sākuši aizturēt opozicionārus pēc tam, kad tie jau bija paklausījuši policijas aicinājumam izklīst.

Trešdien pēcpusdienā Ļubjankas laukumā notika Krievijas Komunistiskās partijas 9. maija mītiņš, kurā piedalījās arī «tautas pastaigu» dalībnieki, bet šeit viss noritēja bez incidentiem.

Savukārt Ukrainas rietumu pilsētas Ļvovas centrālajā laukumā trešdien izcēlušās sadursmes starp miličiem un cilvēkiem, kuri tur vēlējās pacelt sarkano karogu. Likumsargi aizturējuši vīrieti, kas pacēla karogu, jo viņš bija pārkāpis naktī uz trešdienu tiesas pieņemto lēmumu neatļaut Ļvovā nekādus politisko partiju un sabiedrisko organizāciju pasākumus par godu Uzvaras dienai.

Tajā pašā laikā promaskaviski noskaņotās Austrumukrainas pilsētās tika atļauti pasākumi ar komunistu piedalīšanos, bet šur tur publiskās vietās bijuši manāmi arī padomju diktatora Staļina portreti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits