Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

ANO izmeklētāji piedāvā nosaukt Sīrijas kara noziegumos aizdomās turēto vārdus

ANO izmeklētāji otrdien piedāvāja atklāt Sīrijas kara noziegumos apsūdzēto vārdus prokuroriem, lai izbeigtu "nesodāmības kultūru" šajā valstī.

Izmeklēšanas komisija, kas pēta cilvēktiesību situāciju Sīrijā, sagatavojusi sarakstus ar to cilvēku vārdiem, kuri tiek turēti aizdomās par kara noziegumu izdarīšanu četrus gadus nerimstošā vardarbīgā konflikta laikā. Līdz šim saraksts turēts slepenībā, lai netraucētu tālākai lietas virzībai.

Izmeklētāji atkārtoti vērsušies pie ANO Drošības padomes ar lūgumu nodot lietas Starptautiskajai krimināltiesai, bet veltīgi.

Neapmierināts par bezdarbību, komisijas priekšsēdētājs Paulo Pinheiro otrdien paziņoja, ka izmeklētāji atklās sarakstos iekļauto vārdus prokuratūrām, kas gatavo lietas izskatīšanai kompetentās un neatkarīgās tiesās.

Komisija izveidojusi četrus to indivīdu un grupu sarakstus, kurus tā uzskata par vainīgiem kara noziegumos un noziegumos pret cilvēci Sīrijā.

Līdz šim saraksti atradās ieslēgti seifā Ženēvā, bet pagājušajā mēnesī izmeklētāji izteicās, ka apsver iespēju sarakstus publicēt, lai izbeigtu pieaugošo zvērību skaitu valstī.

Tomēr Pinheiro ANO Cilvēktiesību padomei Ženēvā otrdien sacīja, ka izmeklētāji vārdu sarakstu pagaidām nepubliskos, aicinot sazināties ar viņiem nacionālās valdības. Konkrētus vārdus nododot tikai attiecīgajām prokuratūrām, viņš cer nodrošināt cilvēktiesību ievērošanu, apsūdzēto tiesības uz taisnu tiesu un upuru tiesības uz patiesību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits