Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Erdogans: Bagdādes valdība grib novest Irāku līdz pilsoņkaram

Turpinoties spriedzei Bagdādes un Irākas autonomā Kurdistānas reģiona starpā, Turcijas premjerministrs Redžeps Tajips Erdogans trešdien apsūdzēja Irākas valdību, ka tā grib novest pašu valsti līdz pilsoņkaram. Bagdādes "režīms vēlas novest šo valsti līdz pilsoņkaram," žurnālistiem Ankarā sacīja premjers.

Šie Erdogana spriedumi izskanējuši neilgi pēc tam, kad Irākas premjerministrs Nuri al Maliki izteicis brīdinājumu kurdu bruņotajiem spēkiem pēc pagājušajā nedēļā notikušajām asiņainajām sadursmēm netuvoties centrālās valdības karavīru pozīcijām. Bagdādes un kurdu autonomijas attiecības kļuvušas nokaitētas, kopš tikusi izveidota jaunā armijas virspavēlniecība, kas pārrauga apstrīdētās teritorijas, turklāt neatrisinātas ir vairākas citas problēmas, arī jautājums par to, kā sadalīt reģiona naftas resursus.

Bagdādei un Ankarai ir domstarpības vairākos jautājumos, arī par Sīrijas krīzi, Turcijas armijas atrašanos Irākā, kur tā vajā kurdu kaujiniekus, un naftu. Bagdādes un kurdu autonomijas naftas strīdam ir ietekme uz Turciju, jo tai pieder naftas vads, pa kuru tiek transportēta kurdu nafta, turklāt Ankara ir arī nozīmīgs tās pircējs.

Šomēnes Irāka neļāva Turcijas valsts enerģētikas uzņēmumam TPAO piedalīties konkursā par naftas lauku izpētes kontraktu. Erdogans norādījis, ka tas nav "gudrs bizness", turklāt viņš arī kritizējis Bagdādi, ka tā uzvedas "bērnišķīgi".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits