Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Irāka pieprasa Turcijai izvest karaspēku

Irāka pieprasījusi Turcijai līdz otrdienas vakaram izvest karaspēku no valsts ziemeļiem, pretējā gadījumā Bagdāde draud vērsties ANO Drošības padomē.

Turcija piektdien vakarā Irākas ziemeļos iesūtīja 150 karavīrus un 25 tankus.

Ankara skaidroja, ka notikusi vienīgi to Turcijas karavīru rutīnas "rotācija", kas Irākas ziemeļos apmāca vietējo bruņoto formējumu karavīrus cīņai ar džihādistu grupējumu Islāma valsts.

Savukārt Irākas premjerministrs Hadi al Abadi paziņoja, ka Turcijas karaspēks valsts teritorijā ienācis bez atļaujas un viņa birojs svētdien vakarā Ankarai pieprasījis 48 stundu laikā izvest karaspēku no Irākas.

Irākas šiītu kaujinieku līderis Hadi al Amiri brīdināja, ka gatavs sagūstīt Turcijas pilsoņus, ja Turcijas karaspēks Irāku nepametīs.

Cenšoties mazināt spriedzi, Turcijas premjerministrs Ahmets Davutoglu uzrakstījis vēstuli al Abadi, solot, ka turpmāka karaspēka nosūtīšana tiks atlikta, "līdz būs atrisināti Irākas valdības sensitīvie jautājumi", vēsta ziņu aģentūra Anadolu.

Jau vēstīts, ka Turcija nosūtījusi uz Irākas ziemeļiem sauszemes spēkus, kuri ieradušies netālu no džihādistu grupējuma Islāma valsts kontrolētās Mosulas pilsētas.

Islāma valsts ir sagrābusi plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, kur cenšas ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludinājusi tur "kalifātu" un pastrādājusi neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

2014.gada jūnijā grupējums ieņēma Mosulu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits