Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Rinkēvičs sarunā ar Abasu uzsver nepieciešamību nosodīt Hamās teroristus

Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs pirmdien Rietumkrastā ticies ar Palestīniešu pašpārvaldes prezidentu Mahmūdu Abāsu un uzsvēris nepieciešamību nosodīt teroristiskās organizācijas Hamās teroristus.

Rinkēvičs izteica līdzjūtību palestīniešu civiliedzīvotājiem, kuri ir pašreizējās situācijas upuri, tomēr vienlaikus atzīmēja nepieciešamību nosodīt "Hamās" īstenotos teroristiskos uzbrukumus, kā arī uzsvēra gūstekņu atbrīvošanas nozīmi, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta padomnieks komunikācijas jautājumos Mārtiņš Drēģeris.

Pārrunāti veidi, kā novērst tālāku vardarbības un humanitārās katastrofas izplešanos reģionā, kā arī sniegt atbalstu palestīniešiem humāno vajadzību segšanā. Latvijas prezidents atzīmējis Latvijas veikto iemaksu ANO Palestīnas bēgļu palīdzības un darba aģentūrai Tuvajos Austrumos (UNRWA) un Pasaules Pārtikas programmai (WFP), lai sniegtu atbalstu palestīniešu civiliedzīvotājiem.

Rinkēvičs arī paudis atbalstu turpmākiem centieniem, lai panāktu politisku divu valstu risinājumu un nodrošinātu ilgtspējīgu mieru. 

Tāpat viņš norādīja, ka Latvija kā Eiropas Savienības (ES) dalībvalsts ir par ciešāka ES-Palestīnas politiskā dialoga veidošanu un atbalsta ES-Palestīnas pilna apjoma asociācijas līguma noslēgšanu.

Kā ziņots, Latvijas prezidents darba vizītē apmeklēs Izraēlu, kur jau tikās ar šīs valsts prezidentu Isāku Hercogu un "Hamās" teroristisko uzbrukumu laikā sagūstīto civiliedzīvotāju ģimenes locekļiem, kam apliecināja Latvijas solidaritāti.

Izraēlai ir tiesības uz pašaizsardzību, un Latvija atbalsta Izraēlas cīņu ar terorismu saskaņā ar humanitārajām un starptautiskajām tiesībām, norādījis Rinkēvičs.

Jau ziņots, ka 7.oktobrī "Hamās" sarīkoja slaktiņu Izraēlā, noslepkavojot vairāk nekā 1200 cilvēku, no kuriem absolūtais vairākums bija civilpersonas. Vēl aptuveni 240 cilvēkus, tajā skaitā sievietes, bērnus un sirmgalvjus, teroristi sagrāba par ķīlniekiem un aizveda uz Gazas joslu.

Izraēla uz "Hamās" uzbrukumu reaģēja, uzsākot Gazas joslas masveida bombardēšanu, bet vēlāk izvērsa arī sauszemes operāciju.

ziņa papildināta no 2. rindkopas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits