Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Izstādē aizraujoši atklāj matemātikas klātbūtni ikdienā

Tikai no 13. februāra līdz 8. martam Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Dizaina centrā Rīgā, Āzenes ielā 18, tiks atklāta bezmaksas izstāde Praktiskā matemātika. Tajā apmeklētājiem ir iespēja eksponātus ne tikai apskatīt, bet arī aptaustīt un darbināt, apgūstot pasaules senāko zinātni jautrā un aizraujošā veidā.

Izstādē pieaugušos un bērnus iepriecina dažādi eksperimenti un spēles. Liekot puzles, pūšot ziepju burbuļus, ceļot tiltus, asinot prātu kauliņu spēlēs un pētot, cik ātri ripo lodītes, ikviens izstādes apmeklētājs var labāk izprast matemātikas klātbūtni ikdienā. Izstādes gidu lomā iejūtas RTU studenti, apmeklētājiem stāstot un rādot, kādi matemātikas likumi ir izstādes eksponātu darbības pamatā. Izstādes autori apgalvo, ka te atklāt matemātikas brīnumu visaizraujošāk ir skolēniem no 12 līdz 18 gadu vecuma, taču izstādē laipni gaidīti visi interesenti.

RTU un Gētes institūts Rīgā izstādi rīko ar Vācijas ārlietu ministrijas finansiālu atbalstu un sadarbībā ar organizāciju Mathematikum Gīsenē (Vācijā). Tas ir pasaulē pirmais matemātikas muzejs, kurā apmeklētāji ir aktīvi izstāžu līdzdalībnieki. Rīgā apskatāma tikai daļa no 160 Gīsenes muzeja eksponātiem, kas piesaistījuši vislielāko publikas uzmanību.

Izstāde aplūkojama vēl līdz 8. martam katru dienu no plkst. 10.00 līdz 18.00, izņemot svētdienas. Skolu klases aicinātas ekskursiju pieteikt iepriekš pa tālruni 67508200 vai rakstot e-pastu uz adresi [email protected].

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi