Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Eurobasket 2017: Noskaidros pārējās divas pusfinālistes un Latvijas izcīnīto vietu

Eiropas čempionātā basketbolā vīriešiem šodien Stambulā Sinan Erdem Dome arēnā tiek aizvadītas atlikušās divas ceturtdaļfināla cīņas, noskaidrojot pārējās divas dalībnieces pusfinālā, kur jau iekļuvušas Spānija un Slovēnija, kā arī tiek noskaidrota Latvijas izlases izcīnītā vieta.

Vispirms plkst.18.45 savā starpā tiksies Grieķija un Krievija, šo maču tiešraidē translējot kanālam Viasat Sport Baltic, bet plkst.21.30 spēkosies Itālija un Serbija.

Serbiem uzvarot Itāliju, Latvijas izlase Eiropas čempionātā ieņems piekto vietu, bet serbiem zaudējot, latvieši paliks sestie.

Šo ceturtdaļfinālu uzvarētājas savā starpā spēkosies par ceļazīmi uz finālu.

Kā vēstīts, pirmās divas pusfinālistes tika noskaidrotas otrdien, Slovēnijai ar 103:97 uzvarot Latviju, bet Spānijai ar 84:72 pārspējot Vāciju.

Grieķijas basketbolisti tikai apakšgrupu turnīra pēdējā mačā nodrošināja vietu izslēgšanas turnīrā. Grieķi ar divām uzvarām piecās spēlēs A apakšgrupā bija ceturtie, bet astotdaļfinālā ar 77:64 pārspēja Lietuvu. Savukārt Krievija D apakšgrupā, kurā zaudēja Latvijai, ar četrām uzvarām bija trešā, bet astotdaļfinālā ar 101:78 pieveica Horvātiju.

Grieķi par Eiropas čempioniem kronēti divas reizes, bet to ziedu laika bija iepriekšējā desmitgade, kurā kontinenta meistarsacīkstēs tika izcīnītas zelta un bronzas medaļas, attiecīgi 2005. un 2009.gadā, bet 2006.gada FIBA Pasaules kausā iegūts sudrabs. Savukārt krievi par čempioniem kļuva 2007.gadā, bet četrus gadus vēlāk izcīnīja bronzu.

Tikmēr Itālija B apakšgrupā tika pie trim uzvarām, ieņemot trešo vietu, bet astotdaļfinālā ar 70:57 pārspējot Somiju, kamēr serbi ar četrām uzvarām bija pirmie D apakšgrupā, astotdaļfinālā ar 86:78 uzvarot ungārus.

Itāļi par Eiropas čempioniem kronēti divas reizes, iepriekšējo titulu izcīnot 1999.gadā, bet četrus gadus vēlāk izcīnot arī bronzu, bet vēl pēc gada - sudrabu Atēnu olimpiskajās spēlēs. Savukārt Serbijas ziedu laiki bija deviņdesmitajos gados un gadsimtu mijā, kad Eiropā tika izcīnītas trīs zelta medaļas un divas reizes triumfēts FIBA Pasaules kausā. Nākamos desmit gadus tika izcīnīta viena sudraba medaļa 2009.gada Eiropas čempionātā, bet pēdējos gados serbi atgriezušies uz goda pjedestāliem, jo 2014.gada FIBA Pasaules kausā tika izcīnīts sudrabs, bet pērn tāda paša kaluma godalga arī Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Kā vēstīts, Latvija apstājās Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā, ar 97:103 zaudējot Slovēnijai. Tādējādi latviešiem neizdevās pirmo reizi kopš neatkarības atjaunošanas sasniegt Vecā kontinenta meistarsacīkšu pusfinālu. Nākamā iespēja būs tikai 2021.gadā, jo ar nākamo ciklu Eiropas čempions tiks noskaidrots reizi četros gados.

Eiropas čempionātā basketbolā vistitulētākā komanda ir PSRS, kas par čempioni kļuvusi 14 reižu, bet tālāk ar astoņiem tituliem seko bijusī Dienvidslāvija. Savukārt pa trim zeltiem ir Spānijai un Lietuvai, bet Latvija līdz šim vienīgo reizi kontinenta meistarsacīkstēs triumfējusi pašā pirmajā turnīrā 1935.gadā.

Pirms diviem gadiem pie trešā titula vēsturē tika Spānija, kas finālā ar 80:63 apspēlēja Lietuvu, bet pie bronzas medaļām tika Francijas basketbolisti. Lietuva un Francija šajā čempionātā jau ir beigušas dalību, zaudējot astotdaļfināla cīņās.

Eiropas čempionāta pusfināli notiks ceturtdien un piektdien, savukārt spēles par medaļām tiks aizvadītas svētdien.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gudļevskis ceturtdien pievienosies Latvijas izlasei

Vārtsargs Kristers Gudļevskis papildinās Latvijas vīriešu hokeja izlases rindas ceturtdien, bet no trešdienas kopā ar valstsvienību vairs netrenējas vārtsargs Ivars Punnenovs un uzbrucējs Toms Anders...

Gaida pēdējo papildinājumu

Eiropā spēlējošajiem izlases kandidātiem sezona klubos ir beigusies, un sastāvs sāk iezīmēties.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi