Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 17. jūnijs
Artis, Artūrs

VEF Rīga VTB līgas pirmajā spēlē uzveic Ļubercu Triumf

Latvijas čempionvienība _VEF Rīga _jaunās VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) sezonas pirmajā spēlē pirmdien ar rezultātu 101:78 uzvarēja Krievijas komandu Ļubercu Triumf.

Lielisku spēli aizvadīja amerikānis Ērls Roulends, kurš uzvaru kaldināja ar 24 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām, savukārt kapteinis Kristaps Janičenoks pievienoja 22 punktus, bet 18 guva Viljams Denjelss.

Mača ievadā laukuma saimnieki izvirzījās vadībā ar 3:0 un 6:2, bet turpinājumā VEF Rīga pakāpeniski palielināja pārsvaru, kas pirmās ceturtdaļas vidū sasniedza deviņu punktu atzīmi - 17:9. Turpinājumā viesi pietuvojās līdz 15:17, tomēr pirmās ceturtdaļas beigu daļā sekmīgāk nospēlēja rīdzinieki, kuri iekrāja desmit punktu pārsvaru, bet pēc pirmajām desmit minūtēm VEF Rīga bija vadībā ar 29:24.

Otro spēles daļu Latvijas kluba basketbolisti sāka ar vairākām sekmīgām epizodēm uzbrukumā un ātri iekrāja 12 punktu pārsvaru (36:24), bet nākamajās minūtēs Triumf veica izrāvienu, kas tai pretinieku pārsvaru ļāva samazināt līdz diviem punktiem - 36:38. Tomēr izlīdzināt rezultātu viesiem gan neizdevās, jo pirmā puslaika izskaņā VEF Rīga basketbolisti uzbrukumā darbojās daudz sekmīgāk par pretiniekiem, kas līdz otrās ceturtdaļas beigām ļāva iekrāt jau 14 punktu pārsvaru - 59:45.

Pēc lielā pārtraukuma VEF Rīga komanda turpināja kontrolēt mača gaitu un trešajā trešdaļā stabili turējās 14-16 punktu attālumā no pretiniekiem, bet pirms pēdējām desmit minūtēm rīdzinieki bija vadībā ar 84:70. Arī ceturtajā ceturtdaļā nekas būtiski nemainījās un Latvijas kluba uzvara netika apdraudēta. Mača beigās lielākā intriga bija par to, vai VEF Rīga izdosies sasniegt 100 gūto punktu robežu - to ar precīzu divpunktu metienu 28 sekundes pirms cīņas beigām paveica Roulends.

Šī VEF Rīga komandai bija otrā oficiālā spēle šosezon. Pirmo maču tā aizvadītajā nedēļā nospēlēja Latvijas Basketbola līgas (LBL) ietvaros un ar 96:63 pieveica Latvijas Universitāti (LU).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Neretnieks uzvar Grand Prix maršrutā Rīgā

Svētdien, 16.jūnijā, skatītāju pilnu tribīņu priekšā spīdošu uzvaru Pasaules kausa Centrāleiropas zonas Rīgas posma Grand Prix maršrutā izcīnīja Latvijas sportists Kristaps Neretnieks ar Zan...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi