Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Ventspils basketbolisti Eiropas Izaicinājuma kausa pirmo posmu noslēdz ar sesto uzvaru

Latvijas basketbola komanda Ventspils noslēdzošajā, sestajā, Eiropas Izaicinājuma kausa pirmā posma spēlē otrdien ar rezultātu 90:56 (20:14, 27:19, 21:17, 22:6) savā laukumā pārliecinoši pieveica latvieša Agra Čavara pārstāvēto Zviedrijas komandu Sēdertaljes Kings.

Līdz ar to Ventspils basketbolisti uzvarēja visās sešās pirmā posma spēlēs.

Maču sekmīgāk iesāka viesi, panākot 7:0, bet Ventspils spēja pietuvoties līdz 6:7 un septītajā minūtē arī pirmoreiz cīņā pārņēma vadību ar 10:9. Ceturtdaļas beigas Ventspils nospēlēja pārliecinošāk un pēc pirmajām desmit spēlētajām minūtēm jau atradās vadībā ar 20:14.

Otro ceturtdaļu atkal veiksmīgāk sāka viesi, pietuvojoties līdz 21:22, tomēr Ventspils klusuma periods bija īss - mājinieki panāca 29:21, bet pēc Folerina Kempbela slam-dunk arī 33:23. Ar presingu Kings komanda vēl centās "ieķerties" mača gaitā, tomēr Ventspils pēc puslaika atradās drošā vadībā ar 47:33.

Otrā puslaika sākumā atkal septiņus punktus pēc kārtas guva viesi, tomēr Ventspils komandai ātri vien izdevās atjaunot 14 punktu pārsvaru. Turpinājumā jau par uzvarētāju vairs jautājumu nebija - pēc trešās ceturtdaļas ventspilnieki bija vadībā ar 68:50, bet cīņu noslēdza ar 90:56.

Rezultatīvākais Ventspils komandā ar 18 punktiem bija Jānis Timma, bet pa 12 punktiem guva Mārtiņš Laksa, Artūrs Bērziņš un Folerins Kempbels. Tikmēr Čavars cīnījās bez punktiem, bet rezultatīvākais Kings komandā ar 19 punktiem bija horvāts Tonijs Bizača.

Ventspils komandā slimības dēļ šim mačam nebija pieteikts Sandis Valters, un iespēja debitēt turnīrā bija jaunajam Tomam Leimanim.

Šī bija labdarības spēle, jo visi ienākumi tika ziedoti četrus gadus vecās Ladas veselībai. Meitenītei noteikta diagnoze bērnu cerebrālā trieka, spastiskā tetraparēze. Viņa šobrīd nav spējīga staigāt un sēdēt, bet, lai Lada regulāri varētu būt svaigā gaisā, nepieciešami speciālie daudzfunkcionālie rati Stingray. Lai Ladai nodrošinātu rehabilitācijas kursu un speciālo ratu iegādi, kopā nepieciešami 3467 lati.

Spēles laikā līdzjutēji Ladai saziedoja 936 latus.

Vēl vienā šīs grupas spēlē otrdien Somijas čempionāta līdervienība Tamperes Pyrinto savā laukumā ar 84:80 pārspēja Edgara Jeromanova pārstāvēto Zviedrijas komandu Norčēpingas Dolphins. Jeromanovs 30 nospēlēto minūšu laikā guva astoņus punktus, kā arī sešas reizes rezultatīvi asistēja partneriem.

Kā ziņots, Ventspils komanda sev uzvaru apakšgrupā bija garantējusi jau pēc četrām no sešām sacensību kārtām. Tikmēr 2.vietu grupā, pateicoties labākiem rezultātiem savstarpējos mačos, izcīnīja Dolphins. Norčēpingas komandai, gluži tāpat kā Kings un Pyrinto vienībām, sešās spēlēs izdevās izcīnīt divas uzvaras.

Pēc divu apļu turnīra katras grupas divas labākās komandas iekļūs "TOP 16" turnīrā, kur vienības atkal tiks sadalītas grupās, pa četrām komandām katrā. Šajā posmā Ventspils kā C apakšgrupas spēcīgākā komanda būs vienā apakšgrupā ar A grupas spēcīgāko komandu, kā arī B un D grupu otrajām vietām.

Par A grupas uzvarētāju kļuvusi Turcijas komanda Karšijakas Pinar, tikmēr otrajā vietā D grupā otrdien palika Rumānijas komanda Gaz Metan Medias. Savukārt no B grupas par kurzemnieku pretiniekiem kļuva Joensū Kataja komanda no Somijas.

Pēc divu apļu turnīra otrajā posmā pa divām labākajām vienībām no katras grupas kvalificēsies ceturtdaļfinālam, kurā uzvarētājs tiks noskaidrots sērijā līdz divām uzvarām.

Savukārt ceturtdaļfināla uzvarētāji kvalificēsies finālčetrinieka turnīram.

Iepriekšējās divās sezonās Ventspils komanda spējusi sasniegt sacensību ceturtdaļfinālu, bet šo barjeru tai nav izdevies pārvarēt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Rīgas maratonā uzvar gruzīns un somiete

Latvijas vieglatlētikas garo distanču skrējēji Dmitrijs Serjogins un Anita Siliņa svētdien "Rimi" Rīgas maratonā izcīnīja otrās vietas, vienlaikus kļūstot par valsts čempioniem maratonā.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi