Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Ventspils basketbolisti mača galotnē zaudē Turcijas komandai Pinar

Latvijas basketbola komanda Ventspils Eiropas Izaicinājuma kausa otrā posma jeb Top16 sacensību otrās kārtas mačā savā laukumā ar rezultātu 81:86 piekāpās vienai no spēcīgākajām Turcijas vienībām Karšijakas_ Pinar, _tādējādi piedzīvojot jau otro neveiksmi.

Ventspils komandā rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Artūrs Bērziņš, bet pa 14 punktiem guva Sandis Valters un amerikānis Folerins Kempbels. Savukārt Pinar vienības rindās ar 32 punktiem izcēlās amerikānis Roberts Diksons.

Pirmos divus punktus šajā mačā guva mājinieki, taču tūdaļ pat Ventspils komanda nonāca iedzinējos. Ceturtdaļas vidū laukuma saimnieki atradās zaudētājos ar 7:13, bet minūti vēlāk - ar 10:15. Mazliet vēlāk ar pieciem pēc kārtas gūtiem punktiem Ventspils vienībai izdevās izvirzīties vadībā (18:17), tomēr ceturtdaļas izskaņā precīzāki ar bija Pinar basketbolisti, kuri pirmo dueļa nogriezni noslēdza ar rezultātu 21:18 savā labā.

Otrās ceturtdaļas trešajā minūtē laukuma saimnieki prata rezultātu izlīdzināt un vēlreiz izvirzīties vadībā (25:23), pēc kā cīņa turpinājās ar nelielu Ventspils basketbolistu pārsvaru. Lielākais mājinieku atrāviens bija četru punktu izteiksmē (28:24 un 34:30), bet divas minūtes pirms pirmā puslaika beigām vadību atkal pārņēma viesi - 40:38. Puslaika pēdējās minūtēs Ventspils komandai nekādi nevedās ar punktu gūšanu, kas Turcijas klubam ļāva veikt 7:0 izrāvienu un noslēgt pirmo cīņas pusi pie rezultāta 42:39 savā labā.

Trešajā ceturtdaļā ventspilniekiem bija nepieciešama mazliet vairāk nekā minūte, lai rezultātu izlīdzinātu, un vēl minūte, lai izvirzītos vadībā ar 46:44. Uzreiz pēc tam vadības grožus atkal pārņēma viesi, bet pēc četrām nospēlētām minūtēm rezultāts bija neizšķirts 49:49. Turpinājumā veiksmīgs spēles posms padevās Pinar komandai, kas veica izrāvienu 8:1 un izvirzījās vadībā ar rezultātu 60:53. Ventspilnieki uz to atbildēja ar astoņiem pēc kārtas gūtiem punktiem un līdz ar pēdējā sekundē veiktu precīzu Dāvja Lejasmeiera tālmetienu atkal izvirzījās vadībā ar 61:60.

Izšķirošās ceturtdaļas pirmajā pusē abas komandas pamīšus pabija vadībā ar trīs punktus pārsvaru, bet tās vidū rezultāts bija neizšķirts 68:68. Turpinājumā komandas pamīšus pabija vadībā ar viena punkta atrāvienu, bet trīs ar pusi minūtes pirms mača beigām Ventspils bija vadībā ar 71:69. Pēc tam, kad viesi rezultātu izlīdzināja, Ventspils komanda vēlreiz izvirzījās vadībā ar divu punktu pārsvaru, tomēr minūti un 25 sekundes pirms spēles beigām rezultāts kļuva 76:75 Pinar labā. Mazliet vēlāk vadības groži atkal mainīja savu īpašnieku, taču ar otro precīzo tālmetienu pēc kārtas viesi 44 sekundes pirms mača beigām panāca 79:77 savā labā.

Pusminūti pirms cīņas beigām kļūdu pieļāva Jānis Timma, bet viesi no soda metienu līnijas savu pārsvaru palielināja līdz četriem punktiem - 81:77. Pēc paņemtā pusminūtes pārtraukuma ventspilnieki atkal kļūdījās saspēlē un no soda metienu līnijas zaudēja vēl divus punktus. No šī trieciena mājinieki vairs neatguvās, piedzīvojot zaudējumu ar 81:86.

Pēc ļoti veiksmīgi aizvadīta pirmā posma, kur tika uzvarēts visās sešās spēlēs, Top16 sacensības ventspilnieki iesākuši neveiksmīgāk un pirms nedēļas ar 78:80 zaudēja Somijas vienībai Joensū Kataja, kas tiek uzskatīta par potenciālo I apakšgrupas pastarīti. Savukārt Pinar pirmajā kārtā ar 89:59 savā laukumā sagrāva Gaz Metan Medias no Rumānijas.

Šīs grupas otrajā otrās kārtas mačā otrdien Gaz Metan Medias ar 84:82 (25:16, 20:17, 17:26, 22:23) savā laukumā uzvarēja Kataja basketbolistus.

Līdz ar to pēc divām kārtām divas uzvaras izcīnījuši Pinar basketbolisti, Kataja un Gaz Metan Medias kontā pa vienam panākumam, bet Ventspils komanda cīnās bez uzvarām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Izaicinājuma kauss

I grupa

1.Pinar 2-0 175-140 +35

2.Kataja 1-1 162:162 0

3.Gaz Metan 1-1 143-171 -28

4.Ventspils 0-2 159:166 -7

Vieta, klubs, uzvaras-zaudējumi, gūtie-zaudētie punkti, attiecība

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi