Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Ventspils LBL regulāro čempionātu noslēdz ar graujošu uzvaru

Ar graujošu uzvaru Aldaris Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulāro čempionātu sestdien noslēdza Ventspils komanda, kas jau nodrošinājusi kopvērtējuma pirmo vietu.

Ventspilnieki pašu laukumā ar 110:64 (29:18, 23:15, 27:21, 31:10) pārspēja biznesa augstskolu Turība, kuru savstarpējā sezonas atklāšanas mačā pērnajā oktobrī uzvarēja viesos ar 96:57.

Visi desmit mačam pieteiktie mājinieki guva vismaz piecus punktus, bet rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Māris Gulbis. Tikmēr Turības rindās ar tādu pašu punktu ražu izcēlās Jānis Antrops.

Plkst.18 svarīgā mačā par kopvērtējuma trešo vietu Jēkabpils uzņems Liepāja/Triobet komandu, kuras kontā ir četras uzvaras pēc kārtas. Abu komandu līdzšinējās trīs savstarpējās cīņās divreiz uzvarējuši liepājnieki.

Pusstundu vēlāk ceturto uzvaru pēc kārtas centīsies izcīnīt Barons kvartāls, kas Mārupē tiksies ar Jūrmala/Fēnikss komandu. Jūrmalnieki pēc deviņu uzvaru sērijas zaudējuši pēdējās četrās cīņās.

Barons kvartāls uzvarējis divās no trim abu vienību šīs sezonas spēlēm.

Savukārt plkst.19 Latvijas Universitāte (LU) uzņems Valmieras komandu, kuras kontā ir seši panākumi pēc kārtas. Iepriekšējās trīs abu komandu šīs sezonas spēlēs allaž uzvarējuši valmierieši.

Čempionāta kopvērtējuma pirmo vietu garantējusi Ventspils komanda, kuras kontā ir 20 uzvaras 22 spēlēs, bet tai ar desmit uzvarām 12 aizvadītajās spēlēs seko VEF Rīga, kas regulāro čempionātu noslēgusi otrajā pozīcijā.

Trešo vietu ar 24 uzvarām 34 cīņās ieņem Jēkabpils komanda, kurai ar tādu pašu bilanci seko Valmiera. Piektie ar 24 uzvarām 35 cīņās ir Liepāja/Triobet basketbolisti, kuriem ar 21 panākumu 35 aizvadītajās spēlēs seko Jūrmala/Fēnikss.

Tālāk vairs nelikvidējamā atstatumā ārpus play-off zonas 17 uzvaras 35 spēlēs izcīnījusi Barons kvartāls komanda, bet astoņnieku ar 13 uzvarām 35 cīņās noslēdz Latvijas Universitāte. Pa 11 panākumiem attiecīgi 35 un 36 cīņās ieguvušas Jelgavas un Saldus komandas, bet biznesa augstskola Turība 36 mačos iekrājusi par vienu uzvaru mazāk.

Tikmēr LMT Basketbola akadēmija jeb Latvijas U-18 izlases bāzes komanda ar 21 zaudējumu 21 spēlē sacensības noslēgusi pēdējā, 12.vietā.

VEF Rīga LBL turnīrā ar desmit komandām šosezon spēlēs vien vienu apli izbraukumā, bet ar vicečempioniem Ventspili aizvadīs divas cīņas (kopā - 12 spēles). Ventspils ar visām komandām izspēlēs divus apļus (kopā - 22 spēles), Latvijas U-18 izlase ar visām komandām, izņemot VEF Rīgu, izspēlēja divus apļus (kopā - 21 spēli). Savukārt pārējās deviņas komandas savā starpā spēlēs pa četrām reizēm (kopā - 37 spēles). Komandu vietas turnīra tabulā tiek noteiktas pēc izcīnīto uzvaru procenta.

Tikmēr izslēgšanas turnīrā saglabāsies pēdējo gadu ierastā sistēma, un tajā piedalīsies sešas komandas. Pirmās divas kārtas sērijas notiks līdz trim uzvarām, bet finālā komandas sacentīsies līdz četriem panākumiem.

Kā zināms, aizvadītās sezonas finālsērijā VEF Rīga uzvarēja Ventspils komandu ar rezultātu 4-1, valsts čempiona titulu izcīnot trešo reizi pēc kārtas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi