Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Ventspils un VEF Rīga uzzina pretiniekus Eiropas kausa izcīņā

Latvijas spēcīgākās basketbola komandas Ventspils un VEF Rīga pirmdien uzzināja savas pretinieces jaunās sezonas Eiropas kausa turnīrā.Čempioni Ventspils F apakšgrupā sacentīsies ar Krievijas komandu Krasnodaras Lokomotiv-Kubaņ, Karšijakas Pinar klubu no Turcijas, Podgoricas _Budučnost Voli _vienību no Melnkalnes, Polijas komandu Polijas klubu Zelona Guras Stelmet un Saloniku PAOK no Grieķijas.

Tikmēr valsts vicečempioni VEF Rīga D grupā spēlēs ar sava kādreizējā trenera Rima Kurtinaiša vadīto spēcīgo Krievijas klubu Maskavas apgabala Himki, vēl vienu šīs valsts vienību Sanktpēterburgas Zeņit, Turcijas komandu Stambulas Bešiktaš, Ļubļanas Union Olimpija no Slovēnijas un Ungārijas vienību Solnokas Olaj KK."Mēs būtu pieredzes ziņā jaunākā komanda pie jebkādas apakšgrupas izlozes. Katra spēle mums būs kā mazs fināls, taču neviena komanda nav neuzvarama," pēc izlozes pauda VEF Rīga galvenais treneris Nikolajs Mazurs. "Sportā uzvar arī kas cits, ne tikai nauda un uzvārdi."Valsts vicečempioniem šajās sacensībās izvirzīts uzdevums pārvarēt pirmo turnīra posmu.Ventspils komanda Eiropas kausam kvalificējās kā iepriekšējās sezonas Latvijas čempione, bet VEF Rīga saņēma īpašo uzaicinājumu uz ULEB Eirolīgas kvalifikāciju, ko nespēja pārvarēt un automātiski saņēma vietu Eiropas kausā.No Latvijas basketbolistu pārstāvētajām komandām vienā apakšgrupā nokļuva Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Vācijas vienība Bambergas _Brose Baskets _un Itālijas komanda Redžo di Emīlijas Grissin Bon ar Ojāru Siliņu ierindā. Vēl A apakšgrupā spēlēs arī CAI Zaragoza vienība no Spānijas, Francijas komandas Parīzes Levallois un Strasbourg un Vācijas klubs Bonnas Telekom Baskets.Tikmēr Kristapa Porziņģa pārstāvētā Spānijas vienība Sevilla sacentīsies C grupā ar Čehijas komandu Nimburkas CEZ, Itālijas vienību Romas Virtus, Šarleruā Spirou no Beļģijas, Vācijas komandu Oldenburgas EWE Baskets un Nansī Sluc no Francijas.Grupu turnīrā 36 komandas sadalītas sešās apakšgrupās pa sešām komandām katrā, kas laika posmā no 14.oktobrim līdz 17.decembrim izspēlēs divu apļu turnīru. Pirms izlozes komandas, balstoties uz ģeogrāfisko principu, bija sadalītas divās apakšgrupās.Sacensību otro posmu sasniegs četras katras grupas labākās komandas, kurām pievienosies astoņas vienības, kas nepārvarēs ULEB Eirolīgas sacensību pirmo posmu. Šīs 32 komandas tiks sadalītas astoņās grupās pa četrām vienībām katrā, kas izspēlēs divu apļu turnīru laika posmā no 2015.gada 6.janvāra līdz 3.martam.Otro posmu pārvarēs katras grupas divas labākās komandas, kas pēc tam izspēlēs astotdaļfinālu, ceturtdaļfinālu, pusfinālu un finālu. Izslēgšanas turnīrā visās fāzēs uzvarētāji tiks noskaidroti divu spēļu summā. Sacensību finālspēles gaidāmas 2015.gada 24. un 29.aprīlī. Sacensību uzvarētāji kvalificēsies 2015./16.gada ULEB Eirolīgas turnīram.Iepriekšējā sezonā Eiropas kausā triumfēja Spānijas komanda Valencia Basket, kas finālā uzveica Krievijas vienību Kazaņas Unics. Līdz ar to _Valencia Basket automātiski kvalificējās ULEB Eirolīgas turnīram, bet Unics_ iepriekšējā nedēļā pārvarēja ULEB Eirolīgas kvalifikāciju un arī spēlēs Eiropas spēcīgāko komandu turnīrā.No Latvijas komandām iepriekšējā sezonā VEF Rīga nespēja pārvarēt turnīra pirmo posmu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Mums vairs nav ko zaudēt

Latvijas hokeja izlases noskaņojums pirms spēles ar Zviedrijas komandu ir kaujiniecisks, piektdien pēc treniņa sarunā ar žurnālistiem sacīja komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi