Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Bagatska un Kuksika Budiveļņik nesasniedz ULEB Eiropas kausa finālu

Latviešu basketbolista Riharda Kuksika un trenera Ainara Bagatska Ukrainas komanda Kijevas Budiveļņik trešdien izbraukumā piedzīvoja zaudējumu arī Eiropas kausa turnīra pusfināla atbildes spēlē, izstājoties no turpmākajām sacensībām. 

Sērijas otrajā mačā Budiveļņik ar rezultātu 53:75 (14:20, 9:17, 19:16, 11:22) izbraukumā piekāpās Spānijas vienībai Bilbao Uxue

Budiveļņik vienībā rezultatīvākais ar 20 gūtajiem punktiem bija Leo Lionss, bet Uxue rindās pa 13 punktiem guva Lemonts Hemiltons un Alekss Mumbru. 

Tikmēr Kuksiks arī atbildes mačā nespēlēja rokas traumas dēļ. Pirms sērijas Bagatskis par to pauda lielu nožēlu, jo viņa spēles stils būtu noderējis tieši mačā pret spāņu klubu. 

Kā ziņots, abu komandu pirmajā mačā Budiveļņik savā laukumā cieta neveiksmi ar 83:93. Līdz ar to divu spēļu summā Ukrainas klubs piekāpās ar 136:168. 

Finālā Uxue komanda sacentīsies ar Krievijas basketbola komandu Krasnodaras Lokomotiv-Kubaņ, kas pusfinālā smagā cīņā divu maču summā ar 160:155 pieveica citu Spānijas vienību Valencia Basket

Ja ceturtdaļfināla un pusfināla pāros uzvarētāji tika noteikti divu spēļu summā, finālā tiks aizvadīts viens mačs, kas sestdien, 13.aprīlī risināsies Beļģijas pilsētā Šarleruā. Eiropas kausa ieguvējs garantēs vietu nākamās sezonas ULEB Eirolīgas turnīrā. 

Kā ziņots, ceturtdaļfinālā Budiveļņik ar 145:139 divu spēļu summā pieveica latviešu basketbolista Jāņa Strēlnieka pārstāvēto Krievijas vienību Sanktpēterburgas Spartak, sasniedzot vienu no lielākajiem panākumiem Ukrainas klubu basketbola vēsturē.

Kā zināms, Eiropas kausa ceturtdaļfinālu nespēja sasniegt Latvijas čempionvienība VEF Rīga, kas izšķirošajā otrā posma jeb Top16 turnīra mačā ar 65:76 izbraukumā zaudēja Spānijas komandai Bilbao Uxue. Šajā grupā spēlēja arī Valencia Basket.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gaida pēdējo papildinājumu

Eiropā spēlējošajiem izlases kandidātiem sezona klubos ir beigusies, un sastāvs sāk iezīmēties.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi