Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Bagatskis: Ceru uz Biedriņa dalību izlasē

Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Anars Bagatskis atzinis, kas cer uz Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Goldensteitas Warriors centra spēlētāja Andra Biedriņa dalību izlasē rudenī gaidāmajā Eiropas čempionāta finālturnīrā Slovēnijā, vēsta Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājaslapa.

Bagatskis, izmantojot īsu pārtraukumu pamatdarbā, Ukrainas čempionāta vienībā Kijevas Budiveļņik, uz dienu bija iegriezies Rīgā, lai informētu LBS valdi par pašreizējo situāciju Latvijas izlasē. 

"Vēl nevaru nevienu iepriecināt ar pilnīgu konkrētību," trenera teikto citē LBS mājaslapa internetā. "Sastāva kontūras man pašam, protams, ir skaidras, taču līdz klubu sezonas beigām vēl ir trīs mēneši, kuru laikā var gadīties dažādas neparedzētas lietas. Gan es, gan visa komanda būsim ļoti priecīgi, ja mums atkal pievienosies Biedriņš, kurš, manuprāt, tieši Latvijas izlasē ir nospēlējis savas labākās spēles." 

Tāpat valstsvienības galvenais treneris pastāstīja, ka vēlmi spēlēt izlasē paudis arī Kaspars Kambala, bet kopumā viņa redzeslokā ir 18 spēlētāji. 

"Gan Kristaps Janičenoks, kurš izlasē nav spēlējis trīs gadus, gan Jānis Blūms ir apliecinājuši, ka vēlas spēlēt Eiropas čempionātā. Vēlmi atgriezties izlasē paudis arī Kambala, bet Armands Šķēle pagājušajā vasarā to jau mēģināja izdarīt," par potenciālo izlases sastāvu sacīja Bagatskis. Kambalas un Šķēles dalība izlasē gan esot rūpīgi jāizsver. 

Lūgts komentēt NBA amerikāņu spēlētāja Čeisa Badingera, kura māte ir latviete, iespējamo parādīšanos izlases rindās, Bagatskis bija atturīgs. 

"LBS darbinieki ir sazinājušies ar Badingera aģentu un saņēmuši pieklājīgu atbildi ar lūgumu atsūtīt piedāvātos noteikumus. Es gan esmu pārliecināts, ka nacionālajām izlasēm vajadzētu iztikt bez naturalizētajiem spēlētājiem," negatīvu nostāju pret Badindera dalību komandā pauda treneris. 

"Šajā gadījumā būtu svarīgi, lai pats spēlētājs ne tikai gaidītu labu piedāvājumu no Latvijas puses, bet arī pats pēc savas iniciatīvas izrādītu vēlmi spēlēt Eiropas čempionātā," sacīja Bagatskis. 

Eiropas čempionāta finālturnīra spēles Latvijas izlasei būs jāaizvada 1200 metrus virs jūras līmeņa, tāpēc arī sagatavošanās posmā komanda dosies uz kalniem. Pēc Bagatska teiktā, finansiāli tas nebūs daudz dārgāk, kā trenējoties Latvijā. 

Kā zināms, Eiropas čempionāts no 4. līdz 22.septembrim risināsies Slovēnijā. 

Latvijas izlase tajā spēlēs vienā apakšgrupā ar Serbiju, Maķedoniju, Melnkalni, Bosniju un Hercegovinu, kā arī Lietuvu. 

Latvijas izlase finālturnīrā spēlējusi katru reizi kopš 2001.gada un piedalīsies septītajā finālturnīrā pēc kārtas. Tomēr pēdējās piecās sacensībās tā nav spējusi izkļūt no apakšgrupas, turklāt 2011.gadā zaudēja visās piecās aizvadītajās spēlēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gaida pēdējo papildinājumu

Eiropā spēlējošajiem izlases kandidātiem sezona klubos ir beigusies, un sastāvs sāk iezīmēties.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi