Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +25 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Basketbola klubiem atbildīgi uzdevumi mājas spēlēs

Jāuzvar, lai izšķirošajās cīņās viss paliktu pašu rokās. Tāds būs Latvijas vadošo basketbola klubu uzdevums Eirokausu otrdienas spēlēs. VEF Rīga pulksten 19.30 (tiešraide LTV7) arēnā ULEB Eiropas kausā uzņems Francijas Šolē Basket. BK Ventspils pulksten 19 tiksies ar Ukrainas Himik.

VEF pretinieki Šolē Basket pirmajās divās cīņās piedzīvojuši zaudējumus, taču par agru sapriecāties, jo viņiem bijis arī sarežģītākais spēļu kalendārs - mājās ar favorītiem Himkiem, bet izbraukumā ar Grieķu Paok. Otrajā aplī priekšrocības būs jau Šolē Basket, tāpēc īpaši svarīgi viņus uzvarēt savā laukumā. 

Diemžēl nav drošības par kakla muskuli savilkušā Kaspara Bērziņa izredzēm doties laukumā, turklāt jau ilgāku laiku savainots ir Gatis Jahovičs. Nule Ziemeļamerikā panāktā vienošanās par NBA sezonas sākšanos var pārvilkt svītru VEF jaunpienācēja Dešona Batlera palikšanai Rīgā. 

Šolē Basket komandā ir virkne amerikāņu, tiesa, vadošās lomas spēlē vietējie basketbolisti Fabjēns Kosjē un Rudī Gobērs. Pretinieks gan sezonu sācis nepārliecinoši, uz ko norāda arī pieticīgā 10. vieta Francijas čempionātā.

Ventspils basketbolisti FIBA Izaicinājuma kausā jau aizvadīs grupu turnīra pēdējo mājas spēli. Tajā jācenšas revanšēties Južnijas Himik, kam turnīra pirmajā spēlē nācās piekāpties (67:81). Toreiz BK Ventspils cieta sakāvi cīņā zem groza, jo centri ātri vien sakrāja piezīmju normu. Viegli nebūs arī šoreiz, jo savainots ir Sems Vilards, savukārt Lauris Blaus otrdien varētu atgriezties laukumā pēc ilgstošas pauzes. 

Labi būtu uzvarēt ar 15 punktu pārsvaru, kas nodrošinātu priekšrocības savstarpējā cīņā, taču šābrīža situācijā nevajadzētu smādēt arī panākumu ar mazāku pārsvaru, kas arī pietuvinātu kurzemniekus nākamajai kārtai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi