Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

BK Ventspils Izaicinājuma kausa otro posmu sāk ar dramatisku zaudējumu Somijas klubam Kataja

Latvijas basketbola komanda Ventspils Eiropas Izaicinājuma kausa otrā posma jeb "Top16" sacensību pirmajā spēlē otrdien izbraukumā ar rezultātu 78:80 (27:18, 21:22, 13:23, 17:17) zaudēja Somijas vienībai Joensū Kataja.

Latvijas pārstāvju labā 19 punktus guva amerikānis Folerins Kempbels, kurš gan bija neprecīzs ventspilnieku pēdējā uzbrukumā divas sekundes pirms cīņas beigām, bet 18 punktus un deviņas atlēkušās bumbas iekrāja Mārtiņš Meiers. Savukārt Kataja rindās ar 22 punktiem izcēlies Petri Virtanens.

Maču nedaudz veiksmīgāk uzsāka Ventspils basketbolisti, kas pēc divām nospēlētām minūtēm atradās vadībā ar 6:4, tomēr atrauties viesiem uzreiz neizdevās. Pirmās ceturtdaļas vidū rezultāts bija neizšķirts 11:11, bet mazliet vēlāk minimālu vadību jau pārņēma mājinieki. Ceturtdaļas beigas gan daudz sekmīgākas izdevās Ventspils komandai, kas veica 11:0 izrāvienu un noslēdza pirmo cīņas nogriezni ar rezultātu 27:18 savā labā.

Otrās ceturtdaļas pašā sākumā Kataja basketbolisti uzbrukumā sāka darboties veiksmīgāk, tomēr laukuma saimnieku aktīvais sniegums drīz vien apsīka, jo Ventspils prata veikt vēl vienu svarīgu izrāvienu. Šoreiz viesi guva 13 punktus pēc kārtas, piecas minūtes pirms puslaika beigām panākot 40:23 savā labā. Nākamo trīs minūšu laikā gan mājinieki bija pārāki ar rezultātu 11:5, tādējādi samazinot pretinieku pārsvaru, bet vēlāk pietuvojoties jau līdz septiņu punktu atstatumam (38:45). Līdz puslaika beigām Kataja atguva vēl divus punktus, uz ko Ventspils atbildēja ar Kempbela trim precīziem soda metieniem līdz ar došanos atpūtā - 48:40.

Cīņas otrais puslaiks sākās spēkos ļoti līdzvērtīgā cīņā, kuras gaitā gan ventspilniekiem izdevās saglabāt pāris punktu pārsvaru. Trešās ceturtdaļas vidū viesi atradās vadībā ar 53:50, bet divas minūtes pirms ceturtdaļas beigām rezultāts jau bija neizšķirts 59:59. Ar diviem precīziem divpunktu metieniem viesiem izdevās pārņemt dueļa vadību, uz ko pēdējā sekundē ar diviem sekmīgiem soda metieniem atbildēja Mārtiņš Meiers. Pēdējo ceturtdaļu Ventspils tādējādi sagaidīja, esot zaudētājos ar 61:63.

Izšķirošās ceturtdaļas ievadā Ventspils komandai izdevās rezultātu izlīdzināt un pārņemt vadību (68:65), tomēr ceturtdaļas vidū viesi atkal bija nokļuvuši zaudētājos - 68:72. Mazāk nekā minūtes laikā Ventspils prata rezultātu izlīdzināt, bet pārņemt vadību nespēja. Mazrezultatīvā cīņas turpinājumā pie pārsvara atkal tika Kataja basketbolisti, kas pusotru minūti pirms cīņas beigām bija divu punktu izteiksmē - 76:74. Turpinājumā ventspilniekiem nekādi neizdevās tikt pie sekmīga uzbrukuma, bet mājinieki 55 sekundes pirms mača beigām panāca 78:74 savā labā.

Ar Meiera un Sanda Valtera pūlēm Ventspils 37 sekundes pirms spēles noslēguma panāca neizšķirtu 78:78, tomēr 13 sekundes vēlāk Kataja ar vienu precīzu soda metienu atkal pārņēma vadību. Svarīgā mirklī kļūdu pieļāva Ventspils amerikāņu leģionārs Donalds Simss, atdodot bumbu pretiniekiem un uzreiz pārkāpjot noteikumus. Ar vēl vienu precīzu soda metienu Kataja panāca 80:78 savā labā, bet sekojošajā uzbrukumā izšķirošajā metienā neprecīzs bija Kempbels, kas ļāva uzvaru svinēt Somijas klubam.

Abas komandas spēlē I apakšgrupā, kurā vēl sacenšas arī Turcijas vienība Karšijakas Pinar un Gaz Metan Medias no Rumānijas. Šo abu komandu savstarpējā cīņā otrdien pārāki savā laukumā ar 89:59 (18:19, 26:12, 24:13, 21:15) bija Pinar basketbolisti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Basketbols

FIBA Eiropas kausa Top 16
I grupa: Pinar Karsiyaka (Turcija), Joensuun Kataja (Somija), BK Ventspils (Latvija), Gaz Metan(Rumānija)
BK Ventspils spēļu kalendārs
15. I 18.30 viesos pret Kataja
22. I 19.00 mājās pret Pinar
29. I 19.00 mājās pret Gaz Metan
12. II 19.00 mājās pret Kataja
19. II 20.00 viesos pret Pinar
26. II 18.00 viesos pret Gaz Metan

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi