Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

BK Ventspils viesos izcīna otro uzvaru Eiropas kausā

Latvijas čempionvienība basketbolā Ventspils trešdien izcīnīja otro uzvaru šīs sezonas Eiropas kausa izcīņā, pirmā posma piektās kārtas mačā ar 79:69 (23:18, 22:15, 19:16, 15:20) pieveicot bez panākumiem spēlējošo Polijas otro spēcīgāko klubu Zelona Guras Stelmet un tādejādi noslēdzot sacensību pirmo apli.

Ventspils sastāvā rezultatīvākais bija amerikānis Mairs Četmens, kurš guva 17 punktus, pievienojot arī pa astoņām atlēkušajām bumbām un rezultatīvām piespēlēm. Tikmēr 14 punktus iemeta Džerajs Grants, bet par vienu mazāk vēl vienam leģionāram Trojam Bārnīsam. Tikmēr no latviešu basketbolistiem pa astoņiem punktiem guva Žanis Peiners un Akselis Vairogs.Viesi no Ventspils pirmo puslaiku iesāka apņēmīgi, sākot to ar 5:0 izrāvienu. Pēcāk pirmos punktus guva arī mājinieki, un duelis turpinājās līdzvērtīgā cīņā, taču pirmo ceturtdaļu Latvijas čempioni noslēdza ar piecu punktu handikapu - 23:18. Arī otro ceturksni ventspilnieki iesāka veiksmīgi, tā ceturtajā minūtē pēc Grānta bumbas trieciena grozā no augšas panākot jau 31:20. Ventspils savu pārsvaru turpināja palielināt arī pirmā puslaika turpinājumā, izvirzoties vadībā jau ar 18 punktiem - 40:22.Puslaika beigas gan Ventspils aizvadīja ne tik sekmīgi, taču pašās pēdējās sekundēs Četmens realizēja tālmetienu, panākot 45:33.Otro puslaiku Latvijas klubs sāka ļoti veiksmīgi, gūstot septiņus punktus pēc kārtas un panākot jau 52:33. Trešā ceturkšņa turpinājumā Ventspils sasniedza arī 20 punktu pārsvaru, taču noslēdzošās ceturtdaļas ievadā no handikapa bija palikuši vairs tikai desmit punkti (64:54). Stelmet basketbolisti turpināja cīnīties agresīvi un mazāk kā sešas minūtes līdz pamatlaika beigām panāca vairs tikai mīnuss seši (60:66). Tiesa, jau nākamajā uzbrukumā svarīgu tālmetienu precīzi grozā raidīja  leģionārs Bārnīss.Pēc tam Bārnīss realizēja vēl vienu trīspunktnieku, panākot 72:62, bet atlikušajā pamatlaika daļā Stelmet nespēja pietuvoties, piedzīvojot piekto zaudējumu tikpat cīņās.Kopš iepriekšējās turnīra spēles pirms nedēļas ventspilnieki aizvadīja vienu maču Aldaris Latvijas Basketbola līgā (LBL), kad ar 78:57 piektdien izbraukumā uzvarēja Valmieru.Citās šīs grupas spēlēs trešdien Saloniku PAOK klubs no Grieķijas savā laukumā ar 80:60 (20:13, 22:12, 21:19, 17:26) uzvarēja Podgoricas _Budučnost Voli _basketbolistus no Melnkalnes, bet Krievijas komanda Krasnodaras Lokomotiv-Kubaņ savu skatītāju priekšā ar 75:63 (20:21, 19:4, 16:20, 20:18) uzvarēja Karšijakas Pinar vienību no Turcijas.Pašlaik F grupā_ Lokomotiv-Kubaņ _ir līdere ar piecām uzvarām piecās spēlēs, PAOK kontā ir četri panākumi, bet Pinar iekrājusi trīs uzvaras. Ventspils rēķinā ir divas uzvaras, bet Budučnost Voli ir viens panākums, kamēr Stelmet vienība piecās spēlēs cīnās bez uzvarām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Mums vairs nav ko zaudēt

Latvijas hokeja izlases noskaņojums pirms spēles ar Zviedrijas komandu ir kaujiniecisks, piektdien pēc treniņa sarunā ar žurnālistiem sacīja komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi