Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Latvijas basketbola flagmaņi tiekas Ventspilī

Aldaris Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta mačā šodien kopvērtējuma līdere un pašreizējā valsts čempione Ventspils mājās tiksies ar savu principiālāko pretinieci VEF Rīga. Cīņa Ventspils olimpiskajā centrā sāksies plkst.19.

Iepriekšējā komandu tikšanās reizē 21.janvārī Bauskā uzvaru izcīnīja Ventspils, kas bija pārāka ar 90:85. Teicamu spēli toreiz aizvadīja Džeralds Robinsons, kurš VEF Rīga labā guva 38 punktus.

Kopš abu klubu iepriekšējās tikšanās reizes šo četru nedēļu laikā Ventspils vienība aizvadījusi četras spēles, gūstot tikpat uzvaru. Tikmēr VEF Rīga bijušas sešas cīņas, no kurām uzvarētas četras.

Abas komandas savā starpā LBL finālos tikušās jau iepriekšējās četras sezonas. Ja pirmajās trijās no šīm reizēm uzvarēja VEF Rīga, iepriekšējā sezonā sērijā ar 4-1 labākā bija Ventspils komanda, tiekot pie sava devītā titula vēsturē un pirmā kopš 2009.gada.

Sezonas pirmo pusi neviena no abām komandām nevar saukt par izdevušos, jo tām neizdevās pārvarēt Eiropas kausa pirmo posmu, līdz ar to šobrīd tām nav īpaši lielas spēļu prakses - Ventspils pašlaik sacenšas LBL turnīrā un Baltijas Basketbola līgā (BBL), kur komanda iekļuvusi ceturtdaļfinālā, bet VEF Rīga, kas LBL regulārajā sezonā aizvada vien vienu apli, cīnās arī VTB Vienotajā līgā, kurā līdz šim cietusi vairāk neveiksmju, nekā guvusi uzvaras.

LBL turnīrā Ventspils līdz šim cietusi vienu neveiksmi - novembrī ar 76:81 piekāpās Liepāja/Triobet spēlētājiem, bet VEF Rīga divi zaudējumi - decembrī ar 86:89 Jēkabpils vienībai un janvārī ar 85:90 ventspilniekiem.

Vefiešu centrs Ronalds Zaķis šobrīd ir iedzīvojies savainojumā, turklāt iepriekšējā VTB Vienotās līgas mačā cīņu priekšlaicīgi noslēdza arī cits rīdzinieku centrs Bamba Fals, tāpēc viņu došanās laukumā pret Ventspili ir apšaubāma.

Uzvaras gadījumā VEF Rīga pakāpsies uz otro vietu LBL kopvērtējumā, bet, ja piedzīvos neveiksmi, tikai nedaudz būs priekšā Jūrmala/Fēnikss komandai, kas kopvērtējumā ir ceturtā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi